Rekonstruovaná střecha radnice v Olomouci neodolala dešti

Vložil
ČTK
05.06.2017 08:00
Olomouc

Olomouc - Rekonstruovaná střecha olomouckého magistrátu neodolala přívalovému dešti, který zasáhl město dnes odpoledne. Do budovy zatékalo, na místě zasahovali hasiči. Ve spolupráci se stavební firmou, která má opravu na starosti, pomáhali upevnit zpět na střechu radnice ochranné plachty. V pondělí lze předpokládat částečné omezení provozu některých oddělení magistrátu, informovala dnes večer ČTK mluvčí radnice Radka Štědrá.


"Předpokládáme, že týkat se může zejména provozu oddělení matriky. Z tohoto důvodu upozorňujeme veřejnost na možná omezení výkonu běžné agendy,"
uvedl tajemník magistrátu Jan Večeř.

Na odstranění následků způsobených deštěm se intenzivně podíleli již během nedělního odpoledne a večera pracovníci odboru správy a odboru ochrany magistrátu města. Přesné škody a v důsledku toho i možná omezení fungování provozu magistrátu na radnici budou upřesněna v pondělí, dodala Štědrá.

Kvůli bouřkám zasahovali v Olomouckém kraji hasiči na několika místech. Dohromady zaznamenali 17 událostí. V drtivé většině se ale jednalo o menší vodní laguny, které velmi rychle opadly a nebylo nutné zahájit čerpání, řekl dnes večer ČTK mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Hasiči zasahovali také u spadených stromů. V Mohelnici na Šumpersku byla také částečně zatopena místní restaurace kvůli ucpání kanalizace. Voda z polí a naplaveniny potrápily obyvatele v Toveři a Dolanech, nicméně zde objekty zatopené nebyly a voda velmi rychle opadla, dodal Hošák.
0 komentářů
přidat komentář

Související články