Druhý ročník ceny GoRo - výsledky soutěže

Studenti architektury se utkali v klání o nejlepší práci a ateliér

Zdroj
Adam Motloch, ARCHIP
Vložil
Tisková zpráva
02.06.2017 21:45
Ve středu 31. května 2017 od 17:00 hodin proběhlo na radnici Prahy 7 již druhé udílení cen GoRo pro nejlepší studenty architektury a architektonické studio. Porotu ve složení Adam Gebrian, Michaela Janečková a David Kraus ocenila studentku Mariu Luu Orozco z Mexika a architektonické studio vedené Michalem Palaščákem a Barborou Šimonovou. Cena GoRo je pojmenována po zesnulém architektu Martinu Roubíkovi, výrazné postavě evropské architektonické scény.
Ocenění GoRo je předáváno dvakrát do roka na počest architekta Martina Roubíka, který byl jeden z předních českých architektů a českou architekturu prezentoval i za hranicemi. Martin Roubík byl nekonformní postavou českého architektonického akademična a jeho nesouhlas s tehdejším stavem vyučování architektury jej dovedl k založení Architektonického Institutu v Praze (ARCHIP) se svojí ženou Reginou Loukotovou. Jejím spoluzaložená norská architektonická kancelář Snøhetta zvítězila v mezinárodní soutěži a následně i realizovala budovu nové Alexandrijské knihovny v Egyptě. Ta byla následně oceněna mimo jiné i cenou World Architecture Award.
Ocenění GoRo získává student s nejlepším projektem semestru a nejlepší studio semestru. Všechny projekty hodnotí porota, v tomto semestru ji tvořili Adam Gebrian, Michaela Janečková a David Kraus. Z každého studia může být nominováno maximálně 8 projektů. Studio s největším počtem finalistů se následně stává nejlepším studiem. Následná výstava všech soutěžních projektů bude otevřena veřejnosti do 8.6. v budově Úřadu Prahy 7.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články