Praha letos upraví pět podchodů, které jsou v nejhorším stavu

Vložil
ČTK
04.05.2017 20:25
Praha

Praha - Praha letos upraví pět podchodů pod silnicemi, které jsou v nejhorším stavu. Čeká je důkladný úklid, nové osvětlení a výmalba. V tiskové zprávě to dnes sdělil Institut plánování a rozvoje (IPR). Celkem jich ve městě zmapoval 38, 21 z nich souvisí s magistrálou.


Mezi pěti vybranými je podchod pod magistrálou na Fügnerově náměstí mezi Legerovou a Sokolskou na Vinohradech, na Pobřežní cestě v Braníku či u autobusového nádraží v Holešovicích. Úprav se dočká také podchod u Národního muzea mezi Legerovou a Vinohradskou a podchod na Strašnické ve směru na Gutovu. Ten lidé v dubnu vymalovali obrázky mořských zvířat a rostlin, podle IPR jsou ale kvůli tmavým barvám nevhodné.

Lepšímu pocitu lidí v podchodech by měly podle IPR pomoci především pravidelná údržba a jednoduché a snadno omyvatelné povrchy. "Na některých místech by mohl pomoci i vznik doplňkových funkcí, například obchodů či občerstvení, díky nimž by místa působila méně opuštěným dojmem," uvedl IPR v tiskové zprávě.

Nové Pražské stavební předpisy počítají s tím, že ideálně by podchody a nadchody vůbec neměly vznikat. "Podchody bychom měli vnímat skutečně jen jako krajní řešení, pokud některá bariéra nejde překonat jiným způsobem. Tam, kde už jsou, musíme dbát na to, aby se v nich lidé cítili bezpečně a používali je bez zábran," řekl ředitel IPR Ondřej Boháč.
0 komentářů
přidat komentář

Související články