V Mladé Boleslavi se staví parkovací dům pro 110 aut

Zdroj
Pavel Šubrt
Vložil
ČTK
02.10.2006 12:15
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav - V Mladé Boleslavi dnes začala dlouho plánovaná stavba nového parkovacího domu s kapacitou 110 míst u Jaselské ulice. Investice přijde město na 51 milionů korun a souvisí se stavbou nedalekého vysokoškolského areálu. Parkovací objekt vznikne na volné ploše v blízkosti úřadu práce a bude hotov v červnu 2007. ČTK to řekl náměstek primátora Robin Povšík.

    Město tam původně připravovalo projekt většího objektu s kapacitou 157 parkovacích míst. Projekt ale změnilo na současnou podobu, protože původní varianta by město stála o několik desítek milionů korun více a náklady na parkovací místa by byly neúměrně vysoké.
    Nedaleko chystané stavby již buduje automobilka Škoda Auto ve spolupráci s městem Vzdělávací centrum Na Karmeli. Začne sloužit svému účelu na podzim 2007. Podle Povšíka město počítá s tím, že 60 míst v chystaném parkovacím domu pronajme Škodě Auto. Zbylých 50 míst bude pro veřejnost. Teprve budoucí městská rada ale podle Povšíka určí, jaký režim bude v této části objektu platit.
    Zástupci vedení města dnes zdůraznili, že stavba alespoň zčásti vyřeší parkování v oblasti. Povšík ale připustil, že sama o sobě potřebám motoristů nestačí. Město má proto v záloze další plochu pro parkování v oblasti a především chystá stavby dalších parkovacích objektů. V příštím roce chce zahájit výstavbu parkovacího domu s kapacitou 300 až 350 míst na Komenského náměstí v historické části města. Chystá také stavbu dalšího parkovacího domu u  městského stadionu, jehož kapacita by měla v první etapě dosáhnout 175 míst. Také o této stavbě rozhodne až nové zastupitelstvo.
0 komentářů
přidat komentář