Morkovice dokončují stavbu smuteční síně, otevřou ji v červnu

Vložil
ČTK
02.05.2017 12:20
Plzeň

Morkovice-Slížany - Morkovice-Slížany na Kroměřížsku dokončují stavbu smuteční síně. Vlastní stavba je v podstatě hotová, zbývají drobnosti jako je osazení dveří a podobně, řekl ČTK starosta Pavel Horák (nez.). Stavbaři budou ještě pracovat na zpevněných plochách v okolí. Náklady celkem činí asi 21 milionů korun.


Stavba by měla být městu předána 31. května. "Budeme se snažit ji co nejdříve předvést veřejnosti a následně předat provozovateli," dodal Horák. Smuteční síň bude provozovat místní Pohřební služba Krejčí. Místo pro civilní pohřební obřady v třítisícovém městě dosud nebylo. Smuteční síň stojí v těsné blízkosti hřbitova v areálu bývalého podniku Komunální služby Morkovice.

Kromě smuteční síně má objekt nezbytné zázemí pro personál i smuteční hosty. Součástí stavby jsou i zmíněné zpevněné plochy, parkové úpravy a také oplocení. Lidé, kteří se nechtějí se svým blízkým loučit církevním obřadem v kostele, tak nyní již nebudou muset jezdit na civilní obřady dvacet kilometrů do Kroměříže.

Novou smuteční síň ve Zlínském kraji staví také Valašské Meziříčí na Vsetínsku a připravuje ji radnice v Kunovicích na Uherskohradišťsku.
0 komentářů
přidat komentář

Související články