Praha 5, IPR a investor mají memorandum o výstavbě na Smíchově

Vložil
ČTK
26.04.2017 20:25
Praha

Praha - Zástupci Prahy 5, Institutu plánování a rozvoje (IPR), společnosti Sekyra Group a Českých drah dnes podepsali memorandum o spolupráci na projektu Smíchov City. Nová čtvrť má vzniknout u Smíchovského nádraží. Do diskuse o projektu se budou moci zapojit rovněž Pražané, kteří si budou moci projekt prohlédnout v Malé galerii Prahy 5 v budově radnice. Na Smíchově plánuje developerská společnost Sekyra Group výstavbu bytů a kanceláří.

"Projekt Smíchov City vzniká na území Prahy 5. Pátá městská část se proto z pozice hostitele ujala role koordinátora diskuse mezi investorem, IPR a veřejností," uvedl starosta Pavel Richter (TOP 09).

Podle náměstkyně primátorky Petry Kolínské (SZ) je snahou města nastavit nový druh spolupráce a komunikace mezi soukromým investorem, samosprávou, občany, místními podnikateli či urbanisty.

Výstava se bude konat v galerii ve Štefánikově ulici do konce června. Zaměřena je především na představení severní části území s důrazem na veřejné prostory bulváru, dvou parků a vnitřních ulic. Lidé se budou moci k podobě výstavby vyjádřit přímo v galerii. Podněty a nápady budou moci zaslat také přes online dotazník na webu smichovcity.praha5.cz. Vyjádřit se mohou do 3. června 2017.

Na území o rozměru 25 hektarů má být asi 143.000 m2 ploch bytů a 139.000 m2 kanceláří, zbytek budou například obchody nebo veřejné instituce. Blokové domy mají být rozděleny na domovní vchody. Kdy se začne stavět, není jasné.
0 komentářů
přidat komentář

Související články