Praha zrekonstruuje administrativní budovy v areálu Emauz

Vložil
ČTK
18.04.2017 11:45
Praha



Praha - Praha zrekonstruuje administrativní budovy v areálu Emauz, kde sídlí některé magistrátní odbory a Institut plánování a rozvoje (IPR). Důvodem je špatný stav domů. Rozhodli o tom dnes pražští radní. Opravy by měly stát 250 až 300 milionů korun. Část prostředků chce město získat z evropských fondů. Budovy by měly být opraveny v rámci projektu energetických úprav městských domů. Administrativní budovy v Emauzích navrhl architekt Karel Prager.


"Administrativní areál Emauzy je ve špatném technickém stavu. Pokud by nebyla provedena rekonstrukce, tak by v blízké budoucnosti magistrát hlavního města musel vynaložit nemalé prostředky ze svého rozpočtu, aby budovy bylo možné vůbec využívat,"
píše se v dokumentu, který schválili radní.

V loňském roce si magistrátní odbor služeb nechal vypracovat studii, podle které by opravy vyšly na zmíněných až 300 milionů korun. "Rekonstrukce zahrnovala zateplení pláště a systém chlazení a topení tak, aby nebyla narušena statika objektu a byly splněny parametry inteligentní budovy," píše se v materiálu. Kdyby město nezískalo peníze z evropských fondů, byla by provedena pouze část oprav.

Praha si letos vytypovala více než dvě desítky budov, které chce vybavit takzvanými chytrými technologiemi. Mezi nimi jsou například školy, divadla nebo úřední budovy. Kolik to bude stát, zatím není jasné.
0 komentářů
přidat komentář

Související články