kruh jaro 2017 : Christoph Gantenbein

Zdroj
z.s. Kruh
Vložil
Tisková zpráva
04.05.2017 10:00
Christoph Gantenbein
Christ & Gantenbein Architekten

Kruh Vás zve na jarní cyklus přednášek „Jiná perspektiva“, kdy vystoupí řada vynikajících zahraničních architektů, kteří představí své projekty i aktuální tendence v současné architektuře. Jak se staví ve Švýcarsku a čím se vyznačuje práce studia, které se věnuje především rekonstrukcím a rozšířením muzejních budov? Christ & Gantenbein mají ve svém portfoliu mimo jiné rozšíření basilejského Kunstmusea či rekonstrukci a rozšíření švýcarského Národního muzea v Curychu. Zveme vás na další přednášku z cyklu Jiná perspektiva, tentokrát s podtitulem Více než 100 let.


Christoph Gantenbein (CH) / studio Christ & Gantenbein

čtvrtek 4. května 2017 / 19:30 hodin

Kino Světozor, Vodičkova 41, Praha 1

Vstup: 100 Kč / 80 Kč studenti

Přednáška bude v angličtině bez tlumočení

Předprodej v kině Světozor



V přednášce představí Christoph Gantenbein práci architektonické kanceláře Christ & Gantenbein z Basileje, která se zabývá architekturou jak na praktické, tak teoretické rovině. Mezi jejich nejznámější realizace patří rozšíření basilejského Kunstmusea či rekonstrukce a rozšíření švýcarského Národního muzea v Curychu. Ve svých návrzích se pohybují na hraně minimalismu a brutalismu. Za své projekty jsou mezinárodně uznávání a dostávají zakázky jak ve Švýcarsku, tak v zahraničí. Nyní pracují například na konceptech bytové výstavby ve Francii či v Německu a na přístavbě Muzea Wallraf-Ricahrtz v Kolíně nad Rýnem.

Švýcarský architekt Christoph Gantenbein se narodil v roce 1971. V roce 1998 absolvoval fakultu architektury na ETH v Curychu, hned poté založil společně s Emanuelem Christem vlastní ateliér, který v současné době zaměstnává 35 architektů. Společně také vyučovali například na Akademii architektury v Medrisiu, na Škole architektury a designu v Oslu či na fakultě architektury na ETH v Curychu. Nyní působí na harvardské univerzitě GSD (Harvard Graduate School of Design), kde se zabývají především problematikou měst.



pořádá: Kruh z.s.

pod záštitou: České komory architektů

projekt podpořily: Ministerstvo kultury ČR, Magistrát hl. m. Prahy, Nadace české architektury, The Suiss Arts Council Pro Helevetia

hlavní partner: FORBO FLOORING

partneři: SIPRAL a. s., MDA Praha s. r. o., mmcité1 a. s., PREFA Auluminiumprodukte s.r.o., SAPELI a. s., SOMFY spol. s r. o.

mediální partneři: ArtMap, ARCHITECT+, archiweb.cz, EARCH, Stavbaweb, ERA21,informuji, Material Times, Proti šedi, Radio 1, Radio Wave, Regina DAB Praha

Více informací >

Facebooková událost >
0 komentářů
přidat komentář

Související články