Praha do konce dubna představí návrh změny územního plánu v Krči

Vložil
ČTK
11.04.2017 08:40
Praha

Praha - Praha do konce letošního dubna představí návrh změny územního plánu pro oblast před Thomayerovou nemocnicí v Krči. K návrhu se budou moci vyjadřovat občané i dotčené instituce. Novinářům to dnes řekla náměstkyně primátorky Petra Kolínská (SZ/Trojkoalice). V prostoru před nemocnicí má vzniknout stanice trasy metra D a nová výstavba, na které se město domluvilo s vlastníky pozemků.


"Rádi bychom, aby jednotliví investoři a zástupci města koordinovali svou činnost, aby tady vznikla plnohodnotná část města a nebyly tu vystavěny pouze solitérní stavby,"
řekla Kolínská.

V současné době se připravuje schůzka zástupců vlastníků pozemků, dopravního podniku (DPP) a Institutu plánování a rozvoje (IPR). Jednat budou o tom, jak bude konkrétně zástavba na pozemcích vypadat - například kudy povedou nové ulice. "Za kvalitu projektu z pohledu města zodpovídá IPR," řekla Kolínská.

Město prosazuje jediný požadavek, aby výstupy z budoucí stanice metra byly uvnitř budov. Podobně to je například ve stanici metra B Národní třída nebo Chodov na trase C. Jak bude metro napojeno na vchod do nemocnice, zatím není rozhodnuto. Vídeňská ulice by podle Kolínské neměla být rozšiřována, jak o tom v minulosti uvažovala radnice Prahy 4.

První etapa stavby metra D mezi Pankrácí a Novými Dvory by mohla začít v roce 2019 a být dokončena do roku 2023. Praha chce zahájit v září 2018 geologický průzkum. Letos v listopadu plánuje vypsat soutěž, v níž najde firmu, která průzkum provede. Město také vypracovalo harmonogram stavby a rozdělilo ji do etap.

Metro D spojí centrum s jižní částí města. Nejprve se začne stavět úsek z Pankráce do Písnice, v další fázi zbylé dvě stanice Náměstí Bratří Synků a Náměstí Míru. Metro D vyjde podle odhadů na 50 miliard korun. Jezdit v něm budou automatizované soupravy bez řidiče.
0 komentářů
přidat komentář

Související články