Nové karlovarské nádraží bude ještě pár měsíců v provizoriu

Vložil
ČTK
07.04.2017 11:25
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Nová nádražní budova na Horním nádraží v Karlových Varech bude ještě několik měsíců po otevření fungovat v provizorním režimu. Důvodem je zahájení prací na staniční části nádraží, které zahrnují i stavbu podchodu. V částečném provozu začne budova sloužit od konce dubna, sdělil ČTK mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Marek Illiaš.


"Zprovozněna bude budova do konce dubna ihned poté, kdy budou pro cestující vybudovány provizorní pokladny v přízemí. Tyto stavební úpravy si vyžádalo zahájení modernizace staniční části,"
uvedl Illiaš.

V přízemí bude vybudovaná provizorní sádrokartonová příčka, která oddělí stavební prostor, kde bude stavební firma prorážet nový podchod do výpravní budovy. "Tato přepážka má zamezit pronikání prachu a hluku do míst, kde se bude pohybovat cestující veřejnost," doplnil Illiaš.

Omezení potrvají podle mluvčího SŽDC do konce srpna. Poté už bude první nástupiště v takovém stavu, kdy jej budou moci cestující opět využívat a naplno tak bude zprovozněna i nová budova.

Na novou nádražní budovu čekalo lázeňské město dlouhé roky. Moderní prosklená budova za zhruba 96 milionů korun nahradila nádraží, které už bylo zdevastované a nevyhovující. Město bude na dokončení budovy navazovat jednak stavbou lávky přes kolejiště a jednak i úpravou prostoru před nádražím.
0 komentářů
přidat komentář

Související články