Brno vybuduje nové prostory ve třech školách

Vložil
ČTK
05.04.2017 10:45
Brno

Brno - Brno vybuduje zhruba za 108 milionů korun nové prostory ve třech školách. Starou a prázdnou budovu MŠ Sýpka zbourá a postaví novou. Tím se zvýší kapacita o 75 míst, řekl dnes novinářům primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). V ZŠ a MŠ Waldorfská opraví venkovní atrium pro polytechnické vzdělávání a v ZŠ Čejkovická vzniknou nové učebny. Brno chce většinu peněz získat z dotací.


Budova MŠ Sýpka je součástí základní školy v Merhautově ulici. "Nyní je několik let zavřená, protože je v havarijním stavu," uvedl Hladík. Proto město plánuje její demolici a stavbu nového objektu se třemi třídami, příslušenstvím a zázemím. Díky tomu se zvýší kapacita mateřské školy o 75 míst. Stavební úpravy se dotknou i zahrady, která bude určená pro pobyt dětí venku. Město odhaduje náklady na 64 milionů korun, dotace by mohla být kolem 57 milionů korun.

Venkovní atrium Waldorfské školy je ve špatném stavu. Stavební úpravy za 17 milionů zahrnují zabudování výukových prvků zaměřených na přírodní, technické a řemeslné obory. Dotace by mohla činit skoro 15 milionů korun.

ZŠ Čejkovická nemá podle Hladíka dostatek učeben. V budově není dostavěné čtvrté podlaží, a proto by vestavba vyřešila chybějící prostor. Součástí by bylo vybavení učeben a jejich bezbariérovost. Předpokládané náklady jsou 27 milionů, dotace by mohla pokrýt až 24 milionů korun.

Brno má bezmála 140 mateřských škol, do kterých chodí asi 11.500 dětí. Základních škol zřizuje skoro 70, navštěvuje je bezmála 30.000 dětí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články