offcity_architekti: Architektonické intervence H3T

Zdroj
Šárka Zahálková, Offcity
Vložil
Tisková zpráva
28.03.2017 08:45
Vít Šimek
H3T Architekti

Srdečně Vás zveme na první z letošního cyklu přednášek OFFCITY ARCHITEKTI, ke kterému se po roční odmlce opět vracíme, a to s tématem architektonických intervencí. Jedná se většinou o dočasné instalace oživující veřejný prostor, vzbuzující zvědavost a kladoucí řadu otázek. Proč takové instalace vznikají? Kdo jsou tvůrci? A co je na nich tak lákavého a provokativního?
 
VÍT ŠIMEK A TOMÁŠ MADRO / H3T
čtvrtek 30. března 2017 od 19:00 hodin
v Divadle 29, Sv. Anežky České 29, Pardubice

 
Mnozí Pardubáci (a nejen ti) jistě zaznamenali levitující černý domeček v lokalitě tzv. Červeňáku v bývalém vojenském prostoru u řeky Chrudimky. Autoři této instalace jsou architekti ze studia H3T, a proto právě oni zahájí letošní cyklus přednášek o architektonických intervencích. Černý domeček je jedním z mnoha vstupů do veřejného prostoru, které má tento ateliér na svědomí. Známé jsou jejich mobilní sauny, instalace v rámci pražského Designbloku či jihlavského MFDF. Co je vedlo k realizaci levitujícího domku? Jsou všechny intervence, které dělají guerillovou akcí? A proč vůbec takovéto akce dělají? Přijďte si poslechnout prezentaci, ale hlavně diskutovat o tom, co znamená architektonická intervence!
 
Vstupné: 50 Kč
 
Pořádá Offcity z.s. ve spolupráci s Divadlem 29 v rámci projektu OFFCITY 2017. Tento projekt je realizován za podpory Ministerstva kultury ČR, statutárního města Pardubice a Nadace české architektury.
 
Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články