V Kuřimi chystají stavbu hokejové haly, hotelu a hřiště na házenou

Vložil
ČTK
22.03.2017 16:40
Kuřim

Kuřim - Ve sportovním areálu v Kuřimi na severu města chystají v nejbližších letech stavbu hokejové haly, sedmipatrového hotelu, venkovního hřiště pro házenou a skateparku, vyplývá z dokumentu na Informačním portálu EIA. Již se staví sportovní hala pro sálové sporty. Rozvíjející se město na sever od Brna by tak mělo v nejbližších letech získat sportovní zázemí, díky němuž už nebudou muset jezdit místní do Brna či do jiných míst.


V současnosti se mezi průmyslovým areálem a obytnou zástavbou nachází fotbalové hřiště, v roce 2010 se otevřel akvapark s venkovním koupalištěm a aktuálně se staví sportovní hala. TMá být hotova na konci letošního roku.

"Hokejovou halu má postavit soukromý investor, příprava se blíží ke konci,"
řekl ČTK starosta Drago Sukalovský. Město chce také najít investora pro hotel. Hotel by měl být podle dokumentu sedmipatrový s výškou 22 metrů. Město by ve své režii postavilo hřiště na házenou a skatepark.

Nová sportoviště zaberou více než dva hektary a rychlost výstavby se v případě města odvíjí od toho, zda získá dotace. Město by chtělo také opravit fotbalový stadion a lehkoatletický sektor. Od rozvoje sportovních možností si Kuřim slibuje nejen naplnění potřeb místních, ale areál by měly využívat i sportovní kluby z okolí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články