Do not follow this link, or your host will be blocked from this site. This is a spider trap.
PŘIHLÁSIT SE  (trvale)
Uživatel:
Heslo:
Zapomněli jste heslo?
Registrace nového čtenáře
archiweb
HLEDEJ v sekci     
Superstudio 2017 - 3. místo
Tereza Kalíková, Jan Binter, Filip Hutera
Snahou bylo reagovat na filosofii organizace reSITE a jeho letošní téma Invisible city. Záměrem bylo poskytnout variabilní prostor pro celoroční provoz.
Stavební jednotu 40- stopých kontejnerů jsme se rozhodli rozdělit na půl, abychom lépe vyhověli provozním požadavkům, tvaru pozemku a nabídli část plochy pozemku jako veřejný prostor.
Kontejnery jsou posazeny na kolejnicích. Což nám umožnilo pracovat s nimi jako s modulárními prvky a různě přizpůsobovat jak vnější, tak vnitřní prostory. To bude sloužit ke dvěma základním účelům. Jednak k uzpůsobení letnímu a zimníku provozu. Během letní sezóny mohou být kontejnery volně uspořádány pro maximální využití prostor pozemku. V zimním období lze kontejnery seskupit do kompaktní formy, kde bude možné lépe řešit provozní a tepelně technické aspekty.
Za druhé se takto modulární kontejnery budou moci přizpůsobit požadavkům klientů nebo konkrétním akcím a vytvářet různé atmosféry místa.
Jako reakci na lokalitu jsou prostory orientují dostředně. Centrální prostor je využíván jako místo k posezení, případně jako amfiteátr. Kapacitu se může regulovat pomocí posuvných kontejnerů. Centrální prostor je zakončen pobytovým schodištěm umístěným na ose.
V návrhu se soustředíme na tři základní materiály. Původní opláštění kontejnerů, čiré sklo a průsvitný polykarbonát. Původní konstrukce kontejnerů jsou opatřeny černým nátěrem a s bílé zářícím polykarbonátem koresponduje s barvami reSITE.
Charakteristickým prvkem místa se stane vykonzolovaná hmota nad vstpem do pozemku. Jedná se o kontejner kompletně řešený v polykarbonátu, který bude jednak zářit do okolí a jednak může sloužit k promítání a uměleckým projekcím.
Podél celé konstrukce kolejí pod kontejnery probíhá dřevěná terasa, která usnadňuje bezbariérový přístup a nabízí možnost využít zpevněný prostor mezi kontejnery jako parket, posezení či pódium.
Prvotní impulsem našeho konceptu byla slovní hříčka (in)visible, neviditelný, viditelný, viditelný zevnitř, neviditelný zvenčí.
Zdroj: Superstudio Contest
Vložil: Tisková zpráva, 18.03.17 11:45
Návštěvnost: 607 čtenářů
Sdílet: 
Poslat odkaz na tuto stránku e-mailem
Vaše jméno Vaše emailová adresa
Váš vzkaz
Na tyto adresy (oddělte čárkou)   
Související články
Komentáře
Předmět Autor Datum
show all comments add comment
Burza práce
Aktuálně
Kalendář akcí
arrow
Červenec 2017
arrow
Denní zprávy
e-SHOP
BLOG - poslední články
Poslední komentáře
BLOG - poslední komentáře
TOPlist © archiweb.cz 1997-2017
Všechny materiály zveřejněné na těchto www stránkách podléhají autorskému zákonu (č.121/2000 Sb.). Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
archiweb.cz využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ČTK.