Písecká Žižkova kasárna by podle soudu měla patřit městu

Zdroj
Marek Bílek
Vložil
ČTK
17.03.2017 13:50
Písek

Písek - Velká část Žižkových kasáren v Písku by měla opět patřit městu. Nejvyšší soud zamítl dovolání společnosti Terabet, která chtěla v minulosti v areálu postavit byty. Podle rozhodnutí soudu je však kupní smlouva mezi radnicí a společností neplatná. Tento verdikt v minulosti oznámil okresní i krajský soud a nejvyšší soud jej potvrdil. Novinářům to dnes řekli zástupci vedení města.


"Společnost Terabet může nyní podat proti rozhodnutí vydanému Nejvyšším soudem ústavní stížnost k Ústavnímu soudu ČR, a to ve lhůtě dvou měsíců od doručení,"
uvedl vedoucí odboru investic a rozvoje Václav Filip. Společnost Terabet, za níž stojí izraelský investor, uzavřela smlouvu s městem v roce 2010 a získala tak čtyři hektary pozemků. Městu vadilo, že společnost nedodržela záměr a žádné byty se v areálu stavět nezačaly. Proto radnice v roce 2014 podala na Terabet žalobu. Od té doby kauzu řešily soudy.

"Rada města uložila Komisi pro urbanismus a architekturu, aby tuto lokalitu posoudila a navrhla do konce června rámcové budoucí využití celého areálu bývalých Žižkových kasáren. Do svých plánů by přitom měla zahrnout budoucí objekt víceúčelové sportovní haly,"
řekl místostarosta Josef Knot (TOP 09).

Město ještě nemůže využívat severní část Žižkových kasáren. Tu má stále v nájmu společnost Žižkov center a smlouva platí do 6. června 2019. Také v tomto případě podal Písek žalobu k okresnímu soudu a usiluje o předčasné zrušení kontraktu.

Město uvažuje o tom, že by v areálu Žižkových kasáren, kde do roku 2005 sídlil pěší pluk, mohla vzniknout moderní čtvrť.
0 komentářů
přidat komentář

Související články