Brno-Kohoutovice opraví bytová jádra za 190 mil., pomůže město

Vložil
ČTK
08.03.2017 13:15
Brno

Kohoutovice

foto: www.pruvodcebrnem.cz
Brno - Městská část Brno-Kohoutovice letos a příští rok zrekonstruuje bytová jádra v 820 bytech za 190 milionů korun. Město na to zatím dá 37 milionů korun, polovinu poskytne jako dotaci a polovinu zápůjčkou. ČTK to dnes řekl mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek. O další více než stomilionové podpoře bude magistrát jednat.

Městská část předložila žádost na poskytnutí peněz z Fondu bytové výstavby města Brna už v loňském roce. Zastupitelé v úterý 45 hlasy schválili poskytnutí 19 milionů jako dotace a 18 milionů jako zápůjčky.

Letos se opraví 398 bytů, v příštím roce zbylých 422. Celkem se nacházejí v 63 domech. Podle plánu by Brno mělo poskytnout v příštím roce další dotaci 22 milionů a zápůjčku skoro 18 milionů. "Jednat se bude ještě o mimořádné zápůjčce ve výši přes 74 milionů," doplnil Poňuchálek. Celkem by tak Kohoutovice čerpaly z fondu kolem 150 milionů korun.

Výběrové řízení na stavební práce už je hotové. "Během dvou let by se měl dostat bytový fond Kohoutovic do velmi dobrého stavu," řekl primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

Většina bytových domů v Kohoutovicích je v panelácích. Brno má bezmála 30.000 bytů ve svém majetku. Opravují je i jiné městské části. Většinou se tak ale děje postupně a po menších zakázkách.
0 komentářů
přidat komentář

Související články