Velké Bílovice chystají stavbu sportovního areálu

Vložil
ČTK
22.02.2017 08:00
Velké Bílovice

foto: www.velkebilovice.cz
Velké Bílovice - Velké Bílovice na Břeclavsku chystají stavbu sportovního areálu za 60 milionů korun. Na dvouapůlhektarovém pozemku má stát sportovní hala, venkovní hřiště pro míčové sporty a několik dalších specializovaných hřišť a prvků pro volnočasové vyžití. Podle starostky Marie Vlkové nemá areál sloužit pouze místním sportovcům, ale i množství turistů, kteří do největší vinařské obce na Moravě přijíždějí, řekla ČTK.


Pro turisty mají vzniknout například dráha pro in-line bruslení, minigolf s 18 dráhami, hřiště pro pétanque, venkovní fitness, skate park, lanový park a dětské hřiště. "Plány na takový areál už vznikly před řadou let, ale museli jsme dělat jiné věci. Nicméně jezdí k nám hodně turistů, kterým chceme nabídnout volnočasové využití, když nepůjdou někam na výlet," řekla Vlková.

Venkovní část má začít vznikat příští rok, hala až ve druhé etapě v závislosti na množství peněz a úspěšnosti žádostí o dotace. "Zatím jsme možnosti dotací nezjišťovali. Něco bychom chtěli získat od ministerstva školství, protože areál je u základní školy a částečně jí bude sloužit," řekla Vlková. Venkovní hřiště mají stát 16 až 20 milionů a obec je připravená je postupně platit i z vlastního rozpočtu. Venkovní multifunkční hřiště má sloužit stejně jako hřiště v hale pro házenou, futsal, florbal, tenis či basketbal. Součástí areálu má být i restaurace a další zázemí pro návštěvníky.

Velké Bílovice jsou se 4000 obyvateli jedním z center vinařské turistiky na jižní Moravě. Severovýchodním směrem od obce jsou vinice a další vinařské obce, opačným směrem se nachází Lednicko-valtický areál.
0 komentářů
přidat komentář