kruh jaro 2017 : Jonathan Sergison

Úvahy o současném evropském městě

Zdroj
Kruh z.s.
Vložil
Tisková zpráva
02.03.2017 12:00
Jonathan Sergison
Sergison Bates architects

Kruh Vás zve na jarní cyklus přednášek „Jiná perspektiva“, kdy vystoupí řada vynikajících zahraničních architektů, kteří představí své projekty i aktuální tendence v současné architektuře.

Jiná perspektiva: Jonathan Sergison (GB)

Čtvrtek 2. března 2017 / 19:30 hodin

Kino Světozor, Vodičkova 41, 11000 Praha

Nekopírují vzory, nachází jedinečný pohled, inovují... Podívejte se s námi na architekturu odjinud! Zveme vás na nový cyklus přednášek o architektuře, tentokrát na téma Jiná perspektiva. Na první přednášce roku 2017 se představí Jonathan Sergison (GB) s tématem Úvahy o současném evropském městě.

Britský architekt Jonathan Sergison přijede do Prahy, aby hovořil o nutnosti přizpůsobení architektury měnícím se potřebám bydlení. Ve městech tráví mnoho z nás většinu života. Bydlení představuje největší část (přibližně 70 %) z městské zástavby. Nutnost pokrýt měnící se nároky na bydlení a uspokojit rostoucí počty obyvatel je problém, který evropská města řeší různě. Jaké jsou možné strategie pro řešení současných a budoucích potřeb moderních evropských měst? To bude hlavní téma první přednášky roku 2017, která vychází z nejnovější práce studia Sergison Bates.
 
Jonathan Sergison je spolu se Stephenem Batesem zakládajícím partnerem významné architektonické kanceláře Sergison Bates archtiects, která získala od svého založení 22 ocenění za realizace ve Švýcarsku, Velké Británii i Rakousku. Jejich projekty svým rozsahem obsáhnou všechny vrstvy v architektuře a urbanismu. Studio se věnuje především bytové výstavbě a klade důraz na jednoduchost, detail, kontext a funkčnost staveb, které vychází z potřeb jejich obyvatelů. Jonathan Sergison se věnuje i teoretické rovině v architektuře. Před založením vlastní architektonické praxe pracoval například u architekta Davida Chipperfielda. Vyučoval a přednášel na řadě univerzit, nyní je profesorem na Akademii architektury v Mendrisiu (CH).

Vstupné činí 100,- Kč  / studenti a senioři 80,- Kč
Přednáška bude v angličtině bez tlumočení
Online rezervace zde

pořádá: Kruh z.s.
pod záštitou: České komory architektů
projekt podpořily: Ministerstvo kultury ČR, Magistrát hl. m. Prahy, Nadace české architektury
hlavní partner: Forbo Flooring
partneři: SIPRAL a. s., MDA Praha s. r. o., mmcité1 a. s., PREFA Auluminiumprodukte s.r.o., SAPELI a. s.
mediální partneři: ArtMap, Architekt+, archiweb.cz, Stavbaweb, ERA21, informuji, Material Times, Proti šedi, Radio 1, Radio Wave, Regina DAB Praha

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články