Ministerstvo dopravy souhlasí s opravou mostu Josefa Straky v Mělníku

Vložil
ČTK
03.02.2017 10:25
Mělník

Mělník - Ministerstvo dopravy souhlasí s opravou mostu Josefa Straky v Mělníku, tedy takzvaného starého mostu přes Labe. Městu to pravděpodobně zajistí dotaci Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI), která pokryje část nákladů, řekl na dnešní tiskové konferenci místostarosta Mělníka Milan Schweigstill. Práce budou podle odhadů stát 30 milionů korun. Náklady, které dotace nepokryje, zaplatí město.


Oprava Strakova mostu začne ve chvíli, kdy skončí letošní několikaměsíční rekonstrukce takzvaného nového mostu, po kterém vede silnice 16. Chystá ji Ředitelství silnic a dálnic. Začít by měla na jaře, přesný termín zatím není určený, nyní se řeší například podoba objízdných tras. Právě na starý mělnický most to přinese velkou zátěž. "Nepustíme na něj žádnou nákladní dopravu," uvedl místostarosta. Už nyní se v prostoru mezi pilíři nesmí potkat dva autobusy.

Podle místostarosty projevilo už dříve Ředitelství vodních cest zájem o to, aby se most zvedl, což by umožnilo podplutí i větším lodím. Město ale na tento projekt nechce čekat, protože most je ve špatném technickém stavu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články