Tvarové kreace v novém showroomu Barrisol

Vložil
Tisková zpráva
21.01.2017 10:10
deyl-šesták-architekti s.r.o.



Pražské Studio pha Jana Šestáka a Marka Deyla patří k nejprogresivnějším světovým autorům, kteří pracují s materiálem Barrisol. Nyní navrhlo pro českého distributora této speciální fólie pražský showroom. Ten ukazuje nekonečné tvarové možnosti materiálu. 

Odvážné tvarové kreace Studia pha z polyvinylové fólie původem z Francie měli možnost vidět návštěvníci mnoha veletrhů a výstav po celém světě. Barrisol díky svým unikátním vlastnostem nabízí obrovskou variabilitu použití: lze z něj vytvořit dokonale rovný a hladký podhled, stejně jako organický tvar, jakého žádný jiný materiál není schopen dosáhnout.

Po více než deseti letech práce s tímto materiálem Marek Deyl a Jan Šesták navrhli nedaleko od Prahy showroom pro českého distributora Barrisolu. V předchozích letech byly organicky tvarované výstavní stánky pro firmy jako Lasvit nebo Scott úspěšné na veletrzích a výstavách po celém světě. 

"S firmou CS Lyon, která je výhradním distributorem fólie Barrisol, spolupracujeme řadu let a české realizace patří k těm celosvětově nejlepším. Když nás José Soriano, majitel firmy CS Lyon, oslovil s nabídkou navrhnout pražský showroom, samozřejmě jsme rádi přijali," říká Marek Deyl k začátkům návrhu. "Naše koncepce je postavená na geometrické struktuře v interiéru, která je složená z materiálů Clipso a Barrisol. Koncepčně jde o open space, kde nejen pracuje tým Barrisolu, ale slouží i jako místo pro setkání architektů, designérů, jako prostor, kde jsou naživo prezentované materiály této francouzské firmy," dodává architekt.

Otevření showroomu a výrobní haly Barrisol v Klíčanech u Prahy je završením 25 letého působení Barrisolu na českém trhu. Nové větší prostory showroomu a výrobní haly o ploše 900 m² umožňují výrobu složitějších konstrukcí; v showroomu je představena celá řada podhledů a řešení.



Showroom firmy Barrisol
Autoři: Jan Šesták, Marek Deyl / Studio pha
Spolupráce: Martin Vybíral, Filip Tomášek
Lokalita: U Expertu, Klíčany u Prahy
Rok dokončení: 2016
Investor: CS Lyon Praha
Foto: Filip Šlapal
www.studiopha.cz

Profil autorů

Studio pha bylo založeno v roce 1994. Současnými společníky jsou Marek Deyl a Jan Šesták. Studio pha je architektonická kancelář, která se zabývá zajištěním veškerých projektových prací, jak v oblasti staveb a urbanismu, tak v oblasti interiérů a designu, s důrazem na architektonickou kvalitu díla.
Lidé: Jan Šesták; Marek Deyl; Kateřina Kuchařová; Veronika Kopecká, Nurjon Borshi, Jakub Pohůnek, Veronika Kopecká; Jan Škoda; Tomáš Trojan

Barrisol je velice pružná, nehořlavá fólie, odolná proti vlhku. Má tvarovou paměť, a proto je vhodná pro použití ve výstavnictví, veřejných interiérech, ale i bazénech. Nevyžaduje žádnou zvláštní údržbu. Vyrábí se v několika provedeních - matná, lesklá, semišová, metalíza, translucentní, perforovaná a v různých barvách; na výběr je až z 90 odstínů. Výhradním distributorem Barrisolu pro Českou a Slovenskou republiku je firma CS Lyon Praha, která právě otevřela svůj nový showroom v Klíčanech u Prahy. www.barrisol.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články