Rožnov pod Radhoštěm připravuje byty v poslední možné lokalitě ve městě

Vložil
ČTK
13.01.2017 14:30
Rožnov pod Radhoštěm

Rožnov pod Radhoštěm - Rožnov pod Radhoštěm na Vsetínsku připravuje výstavbu bytů v poslední možné lokalitě ve městě. Domy by mohly být v oblasti zvané Písečná-Láz. O dalším rozvoji města bude radnice jednat také s občany při veřejném projednávání nově zpracované územní studie, sdělil dnes ČTK mluvčí radnice Marek Havran.


Jde o jedinou lokalitu ve městě, kde územní plán města umožňuje bytovou výstavbu. "Protože ale územní plán tuto lokalitu nezpracovává podrobně, domluvilo se město s investorem na vypracování územní studie, z ní už v tuto chvíli vyplývá, že tato lokalita určená pro hromadné bydlení bude zastavěna budovami čtyřpatrovými, nikoliv sedmipatrovými paneláky. Studie dále podrobněji řeší dopravní napojení a veřejná prostranství," uvedla místostarostka Kristýna Kosová (Zdravý Rožnov).

Ve stejné lokalitě se nachází i ulice Horská, chystanou rekonstrukci chce vedení radnice na projednávání s obyvateli ve středu také probrat. V ulici se počítá hlavně s opravou parkovacích míst a chodníků.

Rožnov s více než 16.000 obyvateli má na letošní rok schválený rozpočet s výdaji a příjmy 372 milionů korun, na investice je v něm vyčleněno 73 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články