Tištěná architektura: Richard Biegel

Zdroj
PLAC
Vložil
Tisková zpráva
20.01.2017 08:30
Vladimírovo knihkupectví Serius a občanské sdružení PLAC vás srdečně zvou na 36. přednášku z cyklu "tištěná architektura". Tentokrát v pátek 20. ledna 2017 v 18:30 hodin v Jablonci nad Nisou přivítáme historika architektury Richarda Biegela, který představí knihu Barokní architektura v Čechách.

Kolektiv historiků umění z Univerzity Karlovy a Akademie věd ČR přináší ucelený pohled na příběh barokního stavitelství v Čechách a shrnuje výsledky dosavadního bádání do velkoryse koncipované monografie. Autoři se věnují nejen tvorbě špičkových architektů, jakými byli Jan Blažej Santini-Aichel nebo Kilián Ignác Dientzenhofer, ale také dílu méně známých regionálních tvůrců, kterým dosud nebyla věnována patřičná pozornost. Výklad je zasazen do širších kulturních a společenských souvislostí 17. a 18. století. Publikace je vybavena bohatým obrazovým materiálem, který zahrnuje reprodukce dobových plánů, půdorysy jednotlivých staveb a především vynikající fotografie Vladimíra Uhra a Martina Micky.

PhDr. Richard Biegel, Ph.D. (*1975) vystudoval dějiny umění na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a absolvoval studiní pobyty v Paříži, Vídni a Římě. Od roku 1996 je aktivním členem Klubu za starou Prahu. V letech 1999-2006 působil jako odborný pracovník oddělení dokumentace Územního odborného pracoviště středních Čech Národního památkového ústavu. Od 2006 roku působí jako pedagog Ústavu pro dějiny umění Filosofické fakulty University Karlovy, který od roku 2014 řídí. Pedagogicky působí i na Škole architektury AVU. Je členem občanské architektonické iniciativy Letná sobě. Podílel se na řadě výstav a publikací o architektuře.


Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články