Návrh na záchranu Hadích lázní v Teplicích památkáři zamítli

Vložil
ČTK
08.01.2017 11:50
Teplice

Teplice - Návrh na záchranu chátrajících klasicistních Hadích lázní bude muset zřejmě investor přepracovat. Památkáři krajského úřadu potvrdili zamítavé stanovisko teplických kolegů k návrhu na rekonstrukci. ČTK to dnes řekla mluvčí krajského úřadu Lucie Dosedělová.


"Pořád máme zájem na tom, aby se provoz Hadích lázní obnovil a budova se opravila. Chceme být investorovi nápomocni, pokud by chtěl připravit novou studii, která by byla v souladu s památkovou péčí," popsala mluvčí.

Zdevastovanou budovu v lázeňském centru koupila společnost JTH podnikatele Jaroslava Třešňáka a jeden z návrhů na rekonstrukci předložila teplickým památkářům. Těm se však některé navrhované zásahy nelíbily a vydali zamítavé stanovisko, které nyní potvrdil krajský úřad.

Klasicistní budova po několika přestavbách přestala sloužit svému původnímu účelu na přelomu tisíciletí. Společnost JTH ji koupila v roce 2006. "Náš projekt počítá s tím, že se v Hadích lázních budou ambulantně léčit děti s nějakým postižením. Využívat chceme čínskou, ruskou i českou metodu léčby," řekl novinářům před Vánocemi novinářům Třešňák.

Pod objektem je pramen, který by mohly lázně čerpat, objekt je napojen i na hlavní rozvod lázeňských pramenů. Firma má na opravu 200 milionů.
0 komentářů
přidat komentář

Související články