Vyškov opraví část Masarykova náměstí, vznikne nový vodní prvek

Vložil
ČTK
01.01.2017 12:20
Vyškov

Vyškov - Vyškov v průběhu let 2017 a 2018 zrekonstruuje část Masarykova náměstí, investice si vyžádá zhruba 20 milionů korun. Předláždí chodníky, doplní mobiliář, vznikne i nový vodní prvek u Husovy ulice, řekla ČTK mluvčí města Dana Ryšánková.

Na náměstí se na jaře začnou rekonstruovat plynovodní sítě, opravy náměstí na ně navážou tak, aby nebylo rozkopané dvakrát. Zásahy se budou týkat obvodových částí náměstí, tedy od budov k vozovce. "Rekonstrukce bude rozdělena do dvou etap. V roce 2017 by se měli plynaři zaměřit na ulici Sušilova a západní část náměstí až ke Komerční bance, také na celou severní část náměstí. V následujícím roce půjde o ulici Jana Šoupala, Husovu, celou jižní část Masarykova náměstí až ke kruhovému objezdu a Zámeckou ulici," řekla mluvčí. Doplnila, že se vše upřesní na začátku roku.

Město také chce, aby i vlastníci dalších sítí, tedy vodovodní a rozvodů tepla i poskytovatelé internetu uskutečnili své záměry na náměstí v době rekonstrukce. Postup v každé etapě by měl být takový, že začnou plynaři, po nich půjdou vlastníci sítí a nakonec město danou část uzavře svými úpravami.

"Zatím se zpracovává projektová dokumentace, ta také napoví víc," uvedla mluvčí.

Začátkem roku se chce vedení města sejít i s provozovateli obchodů na náměstí a informovat je o detailech prací. Předpokládá se, že obchody zůstanou otevřené a přístup k nim bude zajištěný.

0 komentářů
přidat komentář