Odborníci a architekti přivítali jmenování Boháče ředitelem IPR

Vložil
ČTK
13.12.2016 16:50
Praha



Praha - Odborníci a architekti přivítali dnešní jmenování Ondřeje Boháče ředitelem pražského Institutu plánování a rozvoje (IPR). Podle nich je nejvhodnějším kandidátem, který zná chod IPR a umí strategicky přemýšlet. Boháče podpořil také bývalý ředitel IPR architekt Petr Hlaváček. ČTK to sdělili zástupci odborných institucí a architektonických kanceláří. Boháče dnes jmenovali pražští radní a ve funkci nahradil letos v září odvolaného Hlaváčka. IPR je příspěvková organizace města, která řeší mimo jiné územní plánování.


"Ondřej Boháč má mou plnou podporu. Praha by těžko hledala člověka, který je na funkci ředitele IPR Praha v tuto chvíli lépe připravený,"
uvedl Hlaváček.

Architekt Martin Rajniš, který byl člen známé architektonické kanceláře SIAL, uvedl, že Boháč je rozhodný a schopný strategicky uvažovat. "Znám ho jako rozhodného a věcného člověka, který umí strategicky přemýšlet. Myslím, že je to ten pravý člověk, který přípravy Metropolitního plánu dovede do zdárného konce," napsal Rajniš.

Boháče podpořil rovněž vedoucí ústavu urbanismu Fakulty architektury ČVUT Jan Jehlík. "Jmenování Ondřeje Boháče vnímám jako důležitý krok ke stabilizaci IPR. S bývalým ředitelem Hlaváčkem tvořili výborný tandem a jsem přesvědčený, že i ve funkci ředitele si povede velmi dobře," sdělil.

S Boháčem chce nadále spolupracovat organizace reSITE, která se zabývá komunikací mezi urbanismem, politikou, kulturou a ekonomikou. "reSITE si velmi pochvalovala konstruktivní spolupráci s IPR v posledních třech letech a své poznatky a expertní síť budeme rádi nadále nabízet nově jmenovanému řediteli a jeho týmu," uvedl předseda reSITE Martin Barry.

Pražští radní původně zamýšleli vypsat na uvolněný post výběrové řízení, od toho ale nakonec ustoupili. Hlaváčka radní odvolali v záři mimo jiné kvůli údajným pochyběním v souvislosti s tvorbou Metropolitního plánu.

Boháč (1982) vystudoval regionální rozvoj na Přírodovědecké fakultě University Karlovy. Dosud působil na pozici zástupce ředitele IPR, v minulosti pracoval například jako vedoucí kanceláře bývalého primátora Tomáše Hudečka (tehdy TOP 09), který měl územní rozvoj ve své pravomoci.

Roční rozpočet IPR je asi 300 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články