Kotíkovo nové sídlo pro Nestlé ČR dostavěno

Vložil
ČTK
19.09.2006 15:30
Praha

Praha - Realitní skupina Sekyra Group investovala v průmyslovém areálu v Praze-Modřanech zhruba půl miliardy korun do stavby nové centrály pro potravinářskou společnost Nestlé, která odtud řídí své aktivity na českém a slovenském trhu. Sekyra Group administrativní budovy společnosti Nestlé dlouhodobě pronajala. V příštích letech chce Sekyra Group v modřanském areálu investovat dalších 1,5 miliardy korun do stavby až 250 nových bytů a také kancelářských prostor.

    Výkonný ředitel pro oblast developmentu společnosti Sekyra Group Leoš Anderle dnes novinářům řekl, že budovu pro Nestlé s pěti nadzemními a dvěma podzemními podlažími navrhl architekt Martin Kotík. Generálním dodavatelem stavby byl Metrostav. Využitelná plocha administrativní budovy je zhruba 15.000 metrů čtverečních a pracovat zde bude 350 zaměstnanců.
    Nestlé již svoji centrálu do nové administrativní budovy přestěhovalo. "Společnost Sekyra Group splnila všechny náročné požadavky a vytvořila pro naše zaměstnance skutečně moderní pracovní prostředí, umožňující pružnější komunikaci," uvedl generální ředitel Nestlé Česko Peter Svensson.
    Prostor závodu Orion zůstal z velké části nevyužitý, když odsud Nestlé přestěhovalo v roce 2003 výrobu do Olomouce. Poté firma vyhlásila soutěž na pozemky a výstavbu centrály, kterou vyhrála skupina Sekyra Group. Po administrativní budově by mělo v lokalitě vyrůst až 250 nových bytů, společnost Sekyra Group uvažuje také o dalších administrativních budovách. Celý areál v Modřanech by měl být dokončen kolem roku 2010. Tyto investice se podle Anderleho budou pohybovat kolem 1,5 miliardy korun.
    Skupina Sekyra Group plánuje, že do roku 2010 investuje do výstavby nových administrativních center více než 30 miliard korun. Nyní společnost spravuje komerční nemovitosti o celkové podlahové ploše kolem 500.000 metrů čtverečních a každoročně nabízí zhruba 1000 nových bytových jednotek. K největším projektům, které nyní skupina Sekyra Group realizuje, patří například administrativní komplex Opatov Centrum. Jeho dokončení je plánováno na příští rok.
    Sekyra Group působí na realitním trhu od roku 1996, především v oblasti komerčních a rezidenčních projektů. Aktivní je také na realitních trzích v zahraničí, zejména na Slovensku, Ukrajině, Rusku, Chorvatsku, Rumunsku a Srbsku.
    Potravinářská firma Nestlé Česko, která má závody v Olomouci a Holešově, loni zvýšila čistý zisk meziročně zhruba o 30 milionů na 318,2 milionu korun. Tržby klesly v porovnání s rokem 2004 asi o půl miliardy na 8,1 miliardy korun.
0 komentářů
přidat komentář