Pádem lešení v centru Brna vznikla škoda za pět milionů

Zdroj
Vladimír Klepáč
Vložil
ČTK
19.09.2006 14:10
Brno

Brno - Na 5,1 milionu korun vyčíslila policie škodu, kterou způsobil v červnu pád mohutného lešení v centru Brna. Při neštěstí byli zraněni dva lidé, poškozeno 20 vozidel, narušeno elektrické vedení a ochromena městská hromadná doprava. Viník neštěstí není zatím znám. Za obecné ohrožení mu hrozí až pět let vězení, řekla dnes ČTK mluvčí brněnské policie.

    "Na vyšetřování případu pracujeme. Dokončují se znalecké posudky, které jsou důležité pro nalezení osoby odpovědné za nehodu," doplnila. Netroufla si odhadnout, kdy vyšetřování skončí.
    Lešení dlouhé 80 metrů se zřítilo v Benešově ulici. Stálo u budovy, jejíž fasáda se měla opravovat. Zbortilo se po celé své délce. V  úseku 25 metrů strhlo i římsu objektu a vytvořilo až metr vysokou hromadu sutě. Pokud by se zřítilo v pracovních dnech, byly by následky neštěstí podstatně horší. Benešova ulice totiž patří k velmi frekventovaným částem Brna. Při neštěstí utrpěla těžké zranění jednadvacetiletá žena a lehké poranění její padesátiletý otec. V době pádu lešení si vybírali peníze z automatu, který je na opravovaném domě. Podle dostupných zpráv jsou oba po zdravotní stránce již v  pořádku.


> Dekonstrukce lešení zničila 20 aut, škoda 2,7 milionu [26.6.2006]
> V Brně se zřítilo lešení, zranilo dva lidi, poškodilo 15 aut [24.6.2006]
0 komentářů
přidat komentář