Městská část Brno-Žabovřesky chce postavit sportovní halu

Vložil
ČTK
28.11.2016 16:35
Brno

ZŠ Sirotkova
Brno - Novou sportovní halu u Základní školy Sirotkova chce za 55 milionů korun vybudovat městská část Brno-Žabovřesky. Radnice bude žádat o dvacetimilionovou dotaci z ministerstva školství, řekl dnes novinářům žabovřeský starosta Pavel Tyralík (ČSSD). Zbytek podle něj půjde z peněz města Brna. Stavba by měla začít příští rok a skončit na jaře roku 2018.


Hala vznikne na místě současné tělocvičny, která se zbourá. "Vznikne dvoupatrová hala se dvěma tělocvičnami, nářaďovnami a kompletním zázemím. Dále tam bude posilovna a přednášková místnost," uvedl Tyralík. Podle něj je do doby výstavby zajištěná náhradní výuka tělesné výchovy pro školáky z přilehlé školy v jiných prostorách, které nabídl Sokol.

Hala bude sloužit nejen žákům školy od 7:00 do 16:30, ale v pozdějších hodinách také klubům a kroužkům. "Patří mezi ně florbal, fotbal, taneční kroužek, stolní tenis, volejbal, golf a další sporty. V Žabovřeskách se těžko hledají prostory, kde by se dala provádět nějaká činnost. Všechno je plné, a proto myslím, že bude o novou halu velký zájem," doplnil Tyralík.

Dodal, že halu by mohl využívat například basketbalový klub Žabiny Brno, TJ Sokol Brno, Korfbal klub, Golfová akademie Kaskáda, Golf Club Brno a další.

Akce bude spolufinancovaná z rozpočtu městské části na základě poskytnutých peněz z města. "V lednu nebo únoru bychom mohli vědět, jestli na ministerstvu školství uspějeme s žádostí o dotaci. Snažili jsme se ji získat už minule, ale skončili jsme pod čarou. Nyní bychom mohli uspět, protože je možné získat podporu pro více obdobných žádostí z Brna, zatímco dříve to bylo jen u jedné," řekl Tyralík. Bez dotace není možné stavbu zrealizovat. Pokud městská část dotaci získá, práce začnou v dubnu příštího roku, skončí v březnu roku 2018.
0 komentářů
přidat komentář

Související články