Stylový Google přitahuje většinu studentů

Volně zavěšené akustické prvky 100x jinak

Vložil
Tisková zpráva
10.11.2016 17:05
Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. Divize Ecophon

Kde si nejvíce přejete pracovat, pokud jste studentem informačních technologií nebo inženýrství? Správná odpověď zní: ve společnosti Google, gigantu v oblasti vyhledávání. To byl výsledek průzkumu, který zahrnoval 144 000 studentů z celého světa.

Ecophon Solo kruhy

Užijte si v práci zábavu. Buďte kreativní. Nebuďte zlí. Recept společnosti Google na podnikovou kulturu vykázal také velmi slušný úspěch. Společnost je nyní na absolutním globálním vrcholu, pokud jde o tržní hodnotu a hodnotu značky. Další společnosti, které jsou společně s ní na vrcholu, jsou další tři giganti z oboru IT – Apple, Microsoft a IBM.

Bylo zcela přirozené, že by dublinská kancelář měla být navržena tak, aby vyvolala na tvářích lidí úsměv a rozdmýchala kreativní atmosféru.

Více než 1 800 volně zavěšených akustických prvků

Dublinská kancelář je sídlem vedení společnosti Google pro Evropu, Střední Východ a Afriku. Kancelářský komplex zahrnuje tři budovy: One Grand Canal, Gasworks a patnáctipatrovou Google Docks, které se zde také říká budova Montevetro.
Uvnitř budovy Montevetro zajišťuje vynikající akustiku více než 1 800 volně zavěšených akustických prvků. Existuje 34 různých speciálních tvarů panelů Ecophon Solo Freedom a 9 standardních tvarů panelů Ecophon Solo různě zaoblených i ostrých úhlů. Panely byly vyrobeny v 7 různých standardních barvách a navíc ve 4 speciálních barevných odstínech.

Ecophon Solo písmena

Odkud pochází název Google?
V roce 1997 chtěli zakladatelé Larry Page a Sergey Brin dát svému poměrně novému vyhledávacímu nástroji s názvem „Back Rub“ jiné jméno. Začali si prohrávat se slovem „googol“, které označuje číslo tvořené číslicí jedna a 100 nulami. Naráželi na svůj způsob uspořádání zdánlivě nekonečného množství informací dostupných na internetu. Jak všichni víme, počítače pracují s číslicemi 1 a 0. Výsledkem byl „Google“ a zrodil se gigant.

Ecophon Solo čtverce

V současnosti více než 30 000 zaměstnanců

V následujícím roce 1998 se společnost přestěhovala do své vůbec první kanceláře – do garáže ve městě Menlo Park v Kalifornii v USA a přijala svého prvního zaměstnance. V roce 1999 byl přijat Yoshka, první kancelářský pes společnosti.
Od té doby se počet zaměstnanců zvýšil o více než 30 000 osob (není jasné, kolik je na výplatní pásce zvířat). Současná společnost Google je více než jen vyhledávací nástroj: je to internetový gigant. Dalšími populárními službami jsou Google Earth a Gmail. Společnost nyní také vlastní server YouTube a směřuje hlouběji do sociálních médií se službou Google+.

Ecophon Solo listy

Vypadá to, že od dob, kdy k podnikání stačila garáž, uplynulo velmi mnoho času, ale je to pouze osmnáct let. Nyní nelze dosáhnout dobrého pocitu spojeného s moderními nároky na kvalitní zvukové prostředí jinak, než speciálně navrženými akustickými stropními systémy.
Časy se mění a my také. Špatná akustika místnosti nebyla nikdy v módě.

Ecophon Solo mraky

Těžký oříšek pro dodavatele
Společnost Henry J Lyons Architects v Dublinu koordinovala design panelů Ecophon Solo podle koncepce projektového architekta a zaměřila se na vytvoření kreativně vypadajících prostor v budově. Společnost Ecophon spolupracovala se stavebním poradcem, firmou Gardiner & Theobald, aby zajistila hladkou integraci harmonogramů výroby a dodávek do dodavatelského řetězce, stejně jako Google dodává výsledky vyhledávání. Instalaci na místě provedla společnost Platt and Reilly Drywall.

Ecophon Solo obdélníky

Fotografie: Peter Wuermli Photography
Architekt: Camenzind Evolution
0 komentářů
přidat komentář

Související články