O budoucnosti bývalého měšťanského pivovaru v Broumově

Otevřený dopis zastupitelům města Broumova

Zdroj
Naše Broumovsko
Vložil
Tisková zpráva
07.11.2016 15:35
Vážení zastupitelé,
apelujeme na vás jako na volené zástupce občanů Broumova, aby při rozhodování o budoucnosti bývalého měšťanského pivovaru a pozemků v jeho okolí byla upřednostněna hodnota pozemku v majetku města a nedošlo k jeho prodeji.
Pozemek se nachází na hranici památkové zóny, v těsné blízkosti kláštera - národní kulturní památky, klášterní zahrady a přímo navazuje na Schrollův park a centrum města. Této významné strategické polohy pozemku by se město za žádných okolností nemělo zbavovat. Tím spíše, že se jedná o poslední takto rozlehlý pozemek bez jasné definice využití a skýtá tak obrovský potenciál pro budoucí rozvoj města. Věnujte pozornost přiložené schematické mapce, která znázorňuje, o jak velký pozemek ve středu města se jedná.
Jak doložil provedený stavebně historický průzkum, objekt pivovaru není v havarijním stavu; je zajištěný a v současné době nevyžaduje žádné zásadní investice. Setrvání objektu, jeho přestavba nebo eventuální demolice, by měly být předmětem široké veřejné diskuze směřující k zadání odborné studie pro jeho další veřejné využití, případně pro využití samotného pozemku.
Žádáme vás, abyste ke správě obecního majetku přistoupili zodpovědně, pečovali o jeho zhodnocení a efektivní využití na místo prodeje. Není-li v našich současných silách se o budovu bývalého pivovaru postarat, neznamená to, že to nebude možné v blízké budoucnosti. Prodej by však znamenal definitivní ztrátu především pozemku, ale také ztrátu kontroly města nad tímto cenným územím.

Dáša Zbořilová
Marcela Kolářová
Bohdana Hyťhová
Šárka Rambousková
Štěpán Přibyl
Arnold Vodochodský
Libuše Betášová
Petr Bergmann
Petr Staněk

Podpisy pod tento otevřený dopis zastupitelům sbírejte do pátku 11. listopadu 2016 a předejte na kontaktním místě: prodejna s kavárnou Fontána, Opočenského ulice, Broumov nebo zašlete Dáše Zbořilové mailem na adresu: da.sa.le@seznam.cz

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články