Pražští radní odložili výběrové řízení na ředitele IPR

Vložil
ČTK
02.11.2016 08:25
Praha



Praha - Pražští radní dnes odložili vypsání výběrového řízení na pozici ředitele Institutu plánování a rozvoje (IPR). Důvodem je neúplnost jim předloženého materiálu. Novinářům to řekl náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD). Institut je příspěvkovou organizací Prahy a nemá ředitele od září, kdy jej radní odvolali. Nyní IPR vede zástupce ředitele Ondřej Boháč. IPR je příspěvkovou organizací hlavního města, která má na starosti mimo jiné územní plánování.


"Materiál nebyl dostatečně připraven k projednání," řekl Dolínek. Kdy by mohl být hotov a kdy by případně výběrové řízení na nového ředitele bylo vypsáno, neřekl. Stejně tak nesdělil ani to, co konkrétně radním v přichystaném materiálu vadilo.

Vedení Prahy v září odvolalo z funkce ředitele IPR architekta Petra Hlaváčka. Od té doby se v kuloárech hovoří o krizi v IPR. Po odchodu Hlaváčka totiž podali výpověď členové týmu, který připravoval metropolitní plán - jeho příprava tedy nyní téměř stojí. Praha společně s vedením IPR tak musí najít kromě ředitele rovněž vedoucího a členy tohoto týmu. Vedení města zkoušelo podle informací ČTK oslovit zpracovatelku územního plánu Plzně Irenu Královou, avšak neúspěšně.

Praha má podle webu IPR instituci, která se zabývá územním plánováním od roku 1920, kdy vznikla Státní regulační komise pro Prahu a okolí. Od roku 1961 do roku 1994 existoval takzvaný Útvar hlavního architekta, na který navázal Útvar rozvoje města. Ten se v roce 2014 změnil v současný IPR, který má za úkol mimo jiné připravit nový územní plán a plánovat rozvoj města. Jeho roční rozpočet je asi 300 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články