Dominanta Chomutova se promění v obchodní centrum

Vložil
ČTK
15.09.2006 00:30
Chomutov

Chomutov - Sedmnáctipatrový chátrající objekt v centru Chomutova chce jeho majitel přestavět na obchodní centrum s hotelem, restaurací, kongresovým zázemím a kancelářemi. Náklady na přestavbu a vybavení interiérů si vyžádají zhruba 110 milionů korun, řekla dnes ČTK Alena Žahourová z pražské developerské firmy Codeco.

    Společnost už začala nabízet pronájem kanceláří, s nimiž projekt počítá v deseti patrech budovy. V přízemí vznikne stylová restaurace Potrefená Husa, v pěti nejvyšších patrech tříhvězdičkový hotel středního standardu.
    "Problém je s poměrně nízkým nájemným, jež v  Chomutově dosahuje v průměru čtyři eura na metr čtvereční plochy měsíčně. Pokud se nepodaří dohodnout vyšší cenu, přestavba by se nevyplatila a patrně by z ní sešlo. Ideální by bylo celý objekt pronajmout jednomu uživateli. Uvidíme, zda se to podaří," uvedla Žahourová.
    Léta nevyužívaná výšková budova, která vznikla v 70. letech minulého století, sloužila jako kanceláře, ubytovna a později hotel firmy Armabeton. Před šesti lety ji získala za 16 milionů korun pražská firma Lumica. Od té doby změnila majitele několikrát, na objektu údajně vázl dluh 167 milionů korun.
    "Do měsíce by měl budovu převzít nový vlastník. Na projektu přestavby a pronájmu výškového domu se nic nemění, nabyvatel se záměrem souhlasí," doplnila Žahourová.
0 komentářů
přidat komentář