Praha dá dalších půl miliardy korun na stavbu metra

Vložil
ČTK
15.09.2006 00:25
Praha

Praha - Město Praha dá dalších půl miliardy korun na výstavbu nového úseku trasy C metra z Ládví do Letňan. Rozhodli o tom dnes pražští zastupitelé. Stavba podzemní dráhy je jednou z pražských priorit. Ve schváleném rozpočtu mělo město na stavbu podzemní dráhy 1,4 miliardy korun. Dalších 420 milionů korun dal na tyto účely stát. Už koncem června město podpořilo výstavbu metra částkou 1,5 miliardy korun.

    Celkem letos půjde na tuto stavbu přes 3,8 miliardy korun, což zhruba odpovídá původnímu požadavku. "Dokázali jsme poprvé v historii financovat metro z vlastních zdrojů v celém roce," řekl primátorův náměstek Petr Hulinský (ČSSD). V minulosti na tyto účely město využívalo úvěry od Evropské investiční banky.
    Nový úsek metra na trase C o délce zhruba 4,6 kilometru bude mít tři stanice: na Proseku to budou Střížkov a Prosek, konečná bude v Letňanech. Celkové náklady budou kolem 15,5 miliardy korun. Se stavbou se začalo v roce 2004. První cestující by se tímto úsekem metra měli svézt v roce 2008.
    Výstavba úseku je nyní zhruba v polovině. V tunelech zbývá položit koleje, ve stanicích se v podzemí chystají prostory pro technologická zařízení, která se začnou montovat koncem letošního roku.
0 komentářů
přidat komentář