Třeboň plánuje úpravu vstupu do lázní Aurora

Vložil
ČTK
17.10.2016 08:05
Třeboň



Třeboň - Město Třeboň plánuje obnovu vstupu do lázní Aurora za 100 milionů korun. Projekt počítá se zvýšením počtu parkovacích míst a úpravou venkovního prostranství a vstupních prostor. Radnice proto vyhlásila urbanisticko-architektonickou soutěž, do níž se mohou uchazeči hlásit do poloviny února. ČTK to řekla spoluorganizátorka soutěže Markéta Pražanová.


"I přes dílčí rekonstrukce a dostavby zejména v ubytovací a léčebné části budov, k nimž v posledních 15 letech došlo, zůstaly právě přístupové části lázní v podstatě stejné, jako v roce 1975, kdy byla stavba dokončena," řekl jednatel Lázní Aurora a Bertiných lázní Třeboň Milan Kramárik.

V počátcích byl podle něj areál lázní po architektonické úrovni na výši. Postupně se však trendy i potřeby klientů mění a současná podoba už je podle jednatele nevyhovující. "Potřebovali bychom zatraktivnit exteriér i interiér příjezdové části lázní, především zajistit funkčnost prostoru a přívětivé a plynulé odbavování klientů," uvedl.

Třeboňské Bertiny lázně i Lázně Aurora, které se zaměřují na léčbu pohybového aparátu především pomocí slatinné koupele a zábalů, vlastní město. Patří mezi nejnavštěvovanější zařízení svého druhu v Česku. Loni do nich dorazilo 36.500 hostů. Z toho Lázně Aurora navštívilo 27.000 lidí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články