Extravagantní vypínače v Design hotelu Josef

Vložil
Tisková zpráva
13.10.2016 11:15
Závan extravagance v historickém centru Prahy.

Jako perla se v okolní historické zástavbě na okraji židovské čtvrti na Starém Městě pražském vyjímá Design hotel Josef, který kompletně a až do nejmenších detailů navrhla Eva Jiřičná. Výjimečnou atmosféru interiérů podtrhují spínací prvky řady Arsys od společnosti Hager.

Příběh hotelu Josef se začal odvíjet již pár let po Sametové revoluci, když se Rudolf a Christian Plobergerovi, dva bratři původem z Rakouska, při své návštěvě Prahy zamilovali do krásy a atmosféry Starého Města. Již v devadesátých letech zde otevřeli svůj první pražský zrekonstruovaný hotel Maxilian a o několik let později se začal rodit plán na výstavbu hotelu Josef. Ačkoliv stojí v samotném centru Prahy, nebyl hotel Josef zasazen do některé ze zrekonstruovaných historických budov, ale postaven jako novostavba!

Pro spolupráci na projektu se bratrům Plombergerovým podařilo zlákat jméno z nejzvučnějších: světoznámou architektku Evu Jiřičnou. I přes své velké časové vytížení a dlouhodobý pobyt v Anglii se Eva Jiřičná ujala kompletního návrhu hotelu, od samotné budovy, přes kompletní interiéry s akcentem skla, až po ty nejjemnější detaily v podobě motýlků ve vstupní hale a restauraci.

Do interiéru hotelu byly vybrány spínací a ovládací prvky Hager z řady Arsys. Volba padla na kovový povrch vypínačů v barvě nerezu. Vypínače a zásuvky Arsys se svou lehce avantgardní elegancí dokonale zapadají do konceptu celého hotelu a skvěle si rozumí se sklem, které je v interiérech Evy Jiřičné častým prvkem. Vypínače Arsys zaujmou především elegantním vzhledem, klasickým tvarem a podmanivými nadčasovými barvami. Pomáhají dotvořit nekonvenční atmosféru v interiérech nejrůznějších stylů.

0 komentářů
přidat komentář

Související články