Z objektů Panského statku v pražské Troji bude obytná rezidence

Vložil
ČTK
06.10.2016 08:25
Praha

LOXIA

Praha - Z objektů chátrajícího Panského statku v pražské Troji bude obytná rezidence. Na dnešní tiskové konferenci to uvedli zástupci developerské společnosti Coast Capital Partners (CCP), která za rekonstrukci historických budov a výstavbou nových bytových domů stojí. Rozpočet projektu nechtěl spoluzakladatel CCP Doron Friedman na dotaz ČTK specifikovat. Uvedl pouze, že bude největší z projektů, které firma dosud v metropoli realizovala.

Trojský projekt navrhlo architektonické studio Loxia. Stavbu zajistí společnost Metrostav, která vyhrála výběrové řízení. Friedman ČTK řekl, že výstavba začne do konce letošního roku. První obyvatelé se do komplexu s 66 bytovými jednotkami se mají nastěhovat na konci roku 2018. Projekt jim nabídne celkem 13 budov. Šest z nich budou přestavěné původní historické stavby, které jsou památkově chráněny.

"Osobně jsem rád, že noví vlastníci zahájili ambiciózní projekt, který přinese citlivou opravu historických budov i zpřístupnění nádvoří a budovy staré pošty veřejnosti v jinak uzavřeném rezidenčním areálu,"
uvedl dnes starosta městské části Praha-Troja Tomáš Bryknar (Trojský kůň 2014). Developer již dříve slíbil, že nově postavené objekty nebudou svou výškou převyšovat výškovou hladinu historických budov v areálu.

Panský statek a hospodářský dvůr v Troji byl postaven hrabětem Václavem Vojtěchem ze Šternberka koncem 17. století současně se severním křídlem zámeckého letohrádku Troja. Od 80. let minulého století začal statek chátrat.

Společnost CCP působí v České republice od roku 2004. Primárně se zaměřuje na rekonstrukce budov s historickým dědictvím a výstavbu moderních bytových jednotek v Praze. Mimo jiné realizovala projekt na Kajetánce na pražském Břevnově.
0 komentářů
přidat komentář