Rumunská vize organického města

Výstava v rámci Architecture Week Prague 2016

Zdroj
Rumunský kulturní institut v Praze
Vložil
Tisková zpráva
23.09.2016 17:55
V období od 26. září - 9. října proběhne X. ročník mezinárodního festivalu Architecture Week Prague - výběr nejdůležitějších projektů součastné moderní architektury, územního plánování, tvorby krajiny, regenerace měst a rozvoje -, kterých se Rumunský kulturní institut v Praze pravidelně účastní již od jeho počátků v roce 2009, a kde v letošním roce bude podporovat projekt „Terénní úpravy koupaliště na jezeře Tineretului (jezero mládeže) - Bathing space on Tineretului Lake" - maketa kterou navrhl architekt Szabolcs Korodi s jeho spolupracovníky, a kterou doprovází multimediální projekce. Největší výzvou tohoto projektu bylo nalezení vhodného architektonického řešení pro zásah do téměř nedotčené krajiny. 



Tématem letošního ročníku je Organické město. Pozvánku obdrželi více než 30 zemích prostřednictvím velvyslanectví a kulturních institutů. Rumunsko je tak reprezentováno týmem designérů a návrhářů, kteří proměňují tradiční pohled na architekturu. Projekt zapadá do letošního témata festivalu a nabízí vizi města současného i budoucího, propaguje pozitivní proměnu veřejného prostoru. Szabolcs Korodi je ředitelem architektonického a urbanistického studia Vallum Ltd, vystudoval Technickou univerzitu v Kluži (Rumunsko) a absolvoval stipendijní pobyt v belgické Lovani (Leuven), k jeho vzdělání patří také studijní program DLA na technické univerzitě v Budapešti (Maďarsko) i postdoktorální studium v oblasti restaurování historických budov na univerzitě Babeş-Bolyai v Kluži (Rumunsko).
Festivalový program se skládá z: mezinárodní výstavy modelů (budova Mánes, Masarykovo nábř., 110 00 Praha 1), filmové projekce, fotografické výstavy, grafické práce, přednášky, odborné konference a prohlídky s průvodcem pro objevování architektury hlavního města a dalších měst v České Republice.
Pan Korodi se účastní 6. října mezinárodní konference o architektuře a na slavnoctním ceremoniálu festivalu, a další den se zapoji do série přednášek o architektuře, kterou uskuteční zástupci zúčastněných zemí. Účast na  Architecture Week Prague rumunskému týmu nabídne též možnost navázat nové kontakty s profesionály v oboru a společně tak přispívat k formování co nejlepšího prostředí pro život.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články