V Ostrově začala výstavba atletického areálu

Vložil
ČTK
23.09.2016 08:00
Ostrava

Ostrov (Karlovarsko) - Výstavba atletického areálu téměř za 40 milionů korun začala v Ostrově na Karlovarsku. Areál u základní školy Masarykova bude vybaven běžeckou dráhou i zázemím pro další disciplíny, které odpovídá požadavkům pro soutěže mládeže. Ty mají být jeho hlavním využitím, přístupný ale bude i široké veřejnosti. S žádostí o dotaci na budování areálu letos město neuspělo, znovu bude žádat příští rok, řekl ČTK starosta Ostrova Pavel Čekan (ČSSD).


"V současné době začíná výstavba atletického areálu. Tuto investiční akci si město připravilo pro letošní rok, dokončena by měla být do konce dubna příštího roku. Město si v souvislosti s tímto požádalo i o dotaci z ministerstva školství. Nicméně podle nových informací byť jsme byli zařazení do takzvaného druhého koše, mohli bychom dosáhnout pouze na dotaci do výše pěti milionů korun," uvedl Čekan.

Podmínkou pro získání dotace navíc je kolaudace části stavby do konce letošního roku. Z toho důvodu se nyní město pokusí přihlásit se o tuto dotaci s jiným projektem - rekonstrukcí šaten ostrovského fotbalového klubu. "Tato akce za zhruba 15 milionů korun by měla být dokončena do konce listopadu letošního roku," doplnil starosta. Nové zázemí pro sportovce vzniká u fotbalového hřiště v ulici U Nemocnice.

V příštím roce by přitom Ostrov na výstavbu atletického oválu mohl od ministerstva školství získat dalších 15 milionů korun. U základní školy Masarykova by měly vzniknout šatny, sociální zařízení, zastřešená tribuna a parkoviště. Samotný atletický ovál bude disponovat 333 metrů dlouhou běžeckou šestidráhou s umělým povrchem, vybavenou zařízením pro elektronické starty a cílovou kamerou. Součástí areálu bude také vybavení pro technické disciplíny a víceúčelové hřiště. Další prostory by na místě měly být vybudovány ve druhé etapě v následujících letech.

Atletický areál a fotbalové šatny patří k největším letošním investicím Ostrova. Celkově bude město se 17.500 obyvateli investovat kolem 100 milionu z celkového rozpočtu 382 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články