Vysoké Mýto chystá další část rekonstrukce krytého plaveckého bazénu

Vložil
ČTK
22.09.2016 11:25
Vysoké Mýto (Orlickoústecko) - Vysoké Mýto chystá další část rekonstrukce krytého plaveckého bazénu. Mohla by stát kolem 50 milionů korun, i když výběrové řízení na dodavatele cenu zřejmě sníží. Kvůli opravám bude bazén příští rok od května do listopadu uzavřen, řekl dnes novinářům starosta František Jiraský (Nestraníci).


V letech 2013 až 2014 město ke krytému bazénu přistavělo novou část s vířivkou a tobogánem. Spektrum služeb rozšířila i wellnes zóna s finskou saunou, tureckou lázní a bylinnou komorou. V nastávající etapě chce radnice opravit vstupní halu s občerstvením a sociálním zařízením, šatny, počítá se s novým odbavovacím systémem. Rekonstrukci podstoupí vana hlavního bazénu a technologie včetně rozvodů vody a elektřiny.

"Původně jsme nečekali, že to bude tak brzo po první etapě rekonstrukce. Nutí nás k tomu ale neustálé technické problémy, ke kterým v neopravené části dochází,"
uvedl Jiraský.

Mýto si již nechalo zpracovat architektonickou studii, v lednu bude mít hotovou projektovou dokumentaci. Podle požadavků veřejnosti bude v plánované menší přístavbě dětský bazének s brouzdalištěm.

Podle Jiraského by po modernizaci měl být bazén atraktivnější pro veřejnost a měly by se snížit provozní náklady. Město jej nyní dotuje pěti miliony korun ročně.

Bazén si v takzvané akci Z postavili místní obyvatelé. Začali v roce 1974 a zdarma odpracovali 175.000 hodin. Hotový byl v roce 1981. Jeho tehdejší hodnota byla deset milionů korun. Má zvedací dno, které plavčíci posouvají nahoru, když mají plavecké kurzy děti. V dalších letech k bazénu přibylo zázemí pro posilovnu a vestibul.
0 komentářů
přidat komentář

Související články