Kladenské autobusové nádraží se má začít měnit příští rok

Vložil
ČTK
30.08.2016 10:15
Kladno

Kladno - Kladenské autobusové nádraží se má začít měnit příští rok, hotovo by mělo být v roce 2018. Vedení radnice dnes vyhodnotilo architektonickou soutěž, z návrhů bude vycházet projekt, který nyní nechá město zpracovat. Žádný z návrhů ale podmínky zadání nesplnil zcela. ČTK to dnes řekla mluvčí kladenské radnice Lenka Růžková.


Hlavním z cílů proměny autobusového nádraží a jeho okolí je zlepšení komfortu pro cestující, jednoduché přestupování mezi městskými a meziměstskými spoji, záchytné parkoviště a úschovna pro kola. Kolik bude vybudování celkem stát, bude jasné, až bude hotova dokumentace, řádově to budou zřejmě desítky milionů korun. Město už má přislíbené evropské dotace. "Pokud vše půjde podle plánů, na podzim 2017 stavbu zahájíme," uvedla mluvčí. Dotace musí být proinvestované v roce 2018, mělo by tedy být do tohoto termínu i hotovo.

Město chce práce skloubit s opravou ulice Generálka Klapálka a přestavbou přilehlého obchodního domu, aby se stavební práce uskutečnily najednou, a tudíž co nejkratší možnou dobu zatěžovaly obyvatele města.

Lokalita poblíž kladenského autobusového nádraží leží mezi historickým centrem města a brownfieldem po Vojtěšské huti a přímo navazuje na pěší zónu. Letos v červnu město vyhodnotilo soutěž na novou podobu této zóny, ale ani v tomto případě nevybralo vítězný návrh. Náměty z těch nejlepších použije při přípravě projektu. I proměna centra má začít příští rok.
0 komentářů
přidat komentář

Související články