V Ostrově v září začne výstavba atletického areálu

Zdroj
Štěpánka Bartoňová
Vložil
ČTK
24.08.2016 08:30
Ostrov (Karlovarsko) - V Ostrově na Karlovarsku začne v září výstavba atletického areálu za 39 milionů korun. Areál s vlastním zázemím, 333 metrů dlouhou běžeckou dráhou i vybavením na další atletické disciplíny má sloužit především pro soutěže mládeže. Přístupný ale bude i široké veřejnosti, řekl ČTK starosta Ostrova Pavel Čekan (ČSSD).


"Vítězem veřejné zakázky na výstavbu atletického areálu u základní školy Masarykova se stala firma Algon za částku 39,3 milionu korun. Touto soutěží jsme oproti rozpočtu z projektové dokumentace ušetřili asi sedm milionů korun. Stavba by měla začít v září letošního roku a měla by být dokončena v dubnu 2017," řekl Čekan.

Město na stavbu požádalo o dotaci z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, v prvním kole ale neuspělo. Pokud bude projekt vybrán ve druhém kole, mohlo by město na stavbu získat příspěvek 15 milionů korun. "Pokud bychom uspěli, příští rok bychom si podali další žádost o dotaci na druhou etapu stavby areálu, která zahrnuje výstavbu fotbalového hřiště," uvedl Čekan.

V první etapě by měly vzniknout šatny, sociální zařízení, zastřešená tribuna a parkoviště. Samotný atletický ovál bude disponovat 333 metrů dlouhou běžeckou šestidráhou s umělým povrchem, vybavenou zařízením pro elektronické starty a cílovou kamerou. Součástí areálu bude také vybavení pro technické disciplíny a víceúčelové hřiště.

Areál bude spravovat Tělovýchovná jednota Ostrov při Městském domě dětí a mládeže. Využívat ho budou především žáci základních škol a také dvou ostrovských středních škol. "Atletický areál by měl sloužit především pro různé školní olympiády a další akce mládeže. Vhodný je i pro pořádání mládežnických mistrovských soutěží. Přístupný bude ale i široké veřejnosti," řekl Čekan.

Atletický areál bude ve městě se 17.500 obyvateli jednou z velkých investic. Celkově letos Ostrov bude investovat kolem 100 milionu z celkového rozpočtu 382 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články