Pardubice opraví první část sídliště Závodu míru

Vložil
ČTK
19.08.2016 13:00
Pardubice

Pardubice - Na podzim začne první etapa revitalizace panelového sídliště Závodu míru v Pardubicích za 13 milionů korun. ČTK to dnes řekl starosta městského obvodu I Jaroslav Menšík (ANO). Městu se opakovaně nepodařilo získat dotace, proto zahájí opravy z vlastních peněz. Celá obnova sídliště potrvá řadu let a přijde přibližně na 140 milionů korun.


Obvod vyhlašuje výběrové řízení na stavební firmu. S opravami vnitrobloků se začne u tréninkové plochy BMX. Firma opraví parkoviště, chodníky, postaví nová dětská hřiště, zastřeší kontejnerová stanoviště a upraví a vysází zeleň. Investice hradí obvod společně s městem.

"Vzhledem k tomu, že to slibujeme pátým rokem, tak jsme se s městem dohodli, že tuhle etapu uděláme bez dotací,"
řekl Menšík.

Podle starosty by bylo ideální, aby se pokračovalo po etapách každý rok. O dotace město požádá znovu, případně bude hradit opravy zase z rozpočtu města a obvodu. Každá etapa přijde minimálně na deset milionů korun, řekl Menšík.

Na sídlišti žije okolo 2500 lidí. Stavělo se v 70. letech minulého století. Jeho rozloha je proti původním plánů menší, věžové domy měly stát také v místě bývalé továrny Prokop a u nábřeží mělo vzniknout velké náměstí Budovatelů. Nakonec se uskutečnila jen část velkolepého projektu a panelová výstavba se přesunula na Karlovinu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články