Obyvatelé Zlína mohou říci, co chtějí místo nedostavěného objektu

Vložil
ČTK
03.08.2016 07:45
Zlín

Zlín - Obyvatelé krajského města Zlína se mohou vyslovit k tomu, co by mělo vzniknout na místě nedostavěného obchodního centra na sídlišti Jižní Svahy. Betonové torzo tam stálo od konce 80. let, letos jej město začalo likvidovat. Po jeho odstranění bude mít město k dispozici velmi cennou rozvojovou plochu. S výstavbou obchodního centra se podle územního plánu nepočítá. ČTK to dnes sdělil mluvčí radnice Zdeněk Dvořák.


Po demolici, která by měla skončit v říjnu, jsou v plánu terénní úpravy, aby prostor navázal na stávající Centrální park. Lidé však mohou poslat návrhy, co na místě může v budoucnu vzniknout. "Určitě se jimi budeme zabývat a předáme je příštímu vedení radnice. Protože až to bude výstavbu na místě po torzu realizovat. Příprava a zajištění financí, to vše zabere roky," uvedl primátor Miroslav Adámek (STAN).

Lidé se mohou vyslovit v anketě, která potrvá do konce srpna. Anketní lístek je k dispozici v Magazínu Zlín, také na internetových stránkách města www.zlin.eu, v rubrice Mohlo by vás zajímat, pod odkazem Anketa využití plochy.

Město zaplatí za bourání objektu necelých pět milionů korun. Specializovaná firma drtila beton na menší kusy. Materiál město použije jako podkladovou vrstvu při rekonstrukcích silnic, chodníků a cyklostezek.

Objekt byl postaven v roce 1988. Měl sloužit jako obchodní dům, ale nebyl dostaven a od té doby chátral. Město se jej opakovaně snažilo odkoupit, podařilo se to předloni, budovu a přilehlé pozemky o rozloze asi 39.000 metrů čtverečních získalo za 53 milionů korun. Jde o největší rozvojovou plochu, kterou má Zlín v současnosti k dispozici.
0 komentářů
přidat komentář

Související články