Sídlo ČSOB v Hradci bude podle návrhu ateliéru Projektil

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
26.07.2016 13:35
Hradec Králové

Projektil architekti

Hradec Králové - Regionální sídlo Československé obchodní banky v Hradci Králové vznikne podle návrhu ateliéru Projektil architekti. Pokud by šlo vše hladce, mohlo by být hotové v roce 2020. V budově bude sídlit klientské centrum, zpracovatelské centrum a další podpůrné obchodní útvary ČSOB. ČTK to dnes sdělila mluvčí ČSOB Pavla Hávová. Nyní má ČSOB v Hradci svá pracoviště na několika místech.


Třípatrová budova vyroste v atraktivní zóně Aldis, kde již stojí stejnojmenné kongresové centrum a objekty katastrálního úřadu a firem T-Mobile a Gist. Loni v říjnu ČSOB podepsala s městem smlouvu o prodeji 8128 metrů čtverečních pozemků v zóně za 28,45 milionu korun. V objektu by podle dřívějších informací z radnice mohlo pracovat 800 až 1000 lidí.

V parteru nabídne budova vedle kavárny také prostory pro několik obchodů a bude v ní umístěna regionální pobočka pro retailovou, korporátní i privátní klientelu. "Samotná stavba bude zahájena až po vypracování dokumentací a získání veškerých potřebných povolení, optimistický termín ukončení stavby pak připadá na rok 2020," uvedla Hávová.

Záměrem banky je podle ní vybudovat v Hradci Králové architektonicky nadčasový bankovní dům, který citlivě zapadne do kontextu města. Banka proto oslovila sedm architektonických ateliérů, se kterými pracovala na různých koncepcích. "Rozhodli jsme se pro variantu, která nejlépe splňuje naše požadavky a zároveň přináší potřebný impuls pro oživení místa a vytvoření zajímavého veřejného prostoru," uvedl vrchní ředitel a člen představenstva ČSOB Petr Knapp.

Ateliér Projektil architekti již v Hradci Králové navrhl budovu Studijní a vědecké knihovny, která v roce 2009 získala prestižní titul Stavba roku. Ateliér je autorem i dalších oceněných staveb, například Národní technické knihovny v Praze či Centra ekologických aktivit v Horce nad Moravou u Olomouce.
0 komentářů
přidat komentář

Související články