Hradec vypsal soutěž pro mladé architekty na lokalitu Rozárka

Vložil
ČTK
25.07.2016 17:05
Hradec Králové - Radnice Hradce Králové dnes vypsala architektonicko-krajinářskou soutěž na využití atraktivního území Rozárka na kopci na jižním okraji města. Do soutěže se budou moci přihlásit pouze architekti narození v roce 1981 a mladší. Návrhy mohou zájemci odevzdávat do 26. října. Soutěž bude jednokolová, výsledky by měly být oznámeny v prosinci. Autor vítězného návrhu získá 80.000 korun. ČTK to řekla mluvčí radnice Magdaléna Vlčková.

Lokalitu Rozárky, která má asi 2,6 hektaru, Hradečané rádi vyhledávají jako místo, odkud je pěkný výhled na město, Krkonoše a Orlické hory. Soutěž by měla najít řešení vhodné kombinace využití krajiny pro sport a relaxaci v zeleni. Vítězný návrh bude sloužit jako podklad pro budoucí rozhodování města, jak danou lokalitu vhodně využít.

V minulosti na Rozárce, která má nadmořskou výšku 276 metrů a své okolí převyšuje asi o 50 metrů, fungoval lyžařský vlek. Od roku 1992, kdy areál opustil hradecký lyžařský klub, území chátrá. Lokalita je porostlá travou a stromy.

Město předpokládá, že by v budoucnu řešilo i lokalitu lesoparku severně od Rozárky. Ta přiléhá k největšímu hradeckému sídlišti Moravské Předměstí a je, na rozdíl od Rozárky, v držení soukromých vlastníků.
0 komentářů
přidat komentář

Související články