Červený Kostelec vyhlásil architektonickou soutěž na úpravu prostranství mezi školami a divadlem

Vložil
ČTK
25.07.2016 08:35

Červený Kostelec (Náchodsko) - Červený Kostelec vyhlásil architektonickou soutěž na úpravu prostranství mezi školami směrem k divadlu. Městu se podařilo získat všechny pozemky v této lokalitě do svého majetku, stavební práce by mohly začít na začátku roku 2018, informoval ČTK Tomáš Kábrt z červenokostelecké radnice.


Soutěžící mohou své návrhy odevzdávat až do 13. září. "Soutěžní porota následně vybere návrhy, které postoupí do druhé fáze hodnocení. V té pak soutěžící tyto návrhy ještě upřesní a dopracují. Definitivní rozhodnutí o prvních třech místech by pak mělo padnout 12. října 2016," uvedl sekretář soutěže Michal Kudrnáč z Centra rozvoje Česká Skalice.

S vybraných uchazečem by měla být do konce letošního roku uzavřená smlouva o dílo na přípravu dokumentace. Ta by měla být dokončená v roce 2017, kdy se bude město snažit získat stavební povolení. O úpravách prostranství mezi školami, divadlem a sokolovnou se v Červeném Kostelci hovoří několik let. Radnice již v roce 2010 v této lokalitě koupila budovu tehdejší Sazky, kterou později dala zbourat.
0 komentářů
přidat komentář

Související články