Revitalizace sokolovského sídliště Vítězná začne výstavbou hřiště

Vložil
ČTK
19.07.2016 08:10
Sokolov


Sokolov - Revitalizace sokolovského sídliště Vítězná by mohla začít už v letošním roce vybudováním nového dětského hřiště. Moderní hřiště za 4,5 milionu korun ve vnitrobloku v ulici Spartakiádní by mělo nabídnout vyžití pro menší i větší děti. Původní projekt počítal se zajímavým architektonickým začleněním hřiště do sídliště, město se ale nakonec rozhodlo pro levnější variantu s větším množství herních prvků, řekl ČTK místostarosta Sokolova Karel Jakobec (ODS).


"Připravili jsme několik variant, které jsme postupně předkládali vedení a radě. Nakonec jsme vybrali čtvrtý návrh, který z odboru rozvoje města vyšel. Je to takový kompromis mezi návrhy, které původně převyšovaly pět milionů korun. Tento by měl být mezi čtyřmi a 4,5 miliony korun. Doufáme, že ve výběrovém řízení se nám podaří tuto částku snížit pod čtyři miliony," řekl Jakobec. Kromě oblíbených houpadel nebo hradu se skluzavkou bude na hřišti například trampolína zabudovaná přímo do země, což je prvek, který se v Sokolově objeví vůbec poprvé.

Na sídlišti původně bylo několik dětských hřišť, postupně ale zchátrala nebo byla poničena a město je odstranilo. Velké hřiště pro děti několika věkových kategorií tak bude na Vítězné novinkou. Sídliště se 4000 obyvateli je celkově málo vybavené a nemoderní, postupně by ho tak měla čekat kompletní revitalizace. Podle návrhu Kristýny Greinerové by tam mohlo přibýt například posezení u domova pro seniory, ovocný sad, komunitní zahradnictví nebo hřiště pro psy.

Největším problémem ale na sídlišti zůstává nedostatek parkovacích míst a rozbité silnice, do kterých je potřeba v následujících letech investovat desítky milionů korun. Aktuálně dělníci už druhý rok pracují na rekonstrukci ulice Vítězná.
0 komentářů
přidat komentář

Související články