Dřevěné dveře z masivu – neomezené možnosti

Vložil
Tisková zpráva
13.07.2016 12:50
Dřevo je neodmyslitelnou součástí moderního interiéru. Pryč jsou doby, kdy bylo považováno jen za doplněk rustikálně zařízených domácností. Ve snaze být moderní jsme se dlouhá léta obklopovali plasty a jinými umělými materiály. Dnes i moderní design přichází na to, že být moderní znamená být nadčasový, být stálý, dokázat přežít věky beze změny. Život stromu trvá desítky let. Přeneste tento příběh do moderního interiéru prostřednictvím dřevěných dveří. I na takovém zdánlivém detailu skutečně záleží. Dřevěné dveře se stanou kouskem přírody v každém interiéru. Stejně jako příroda sama i ony vykouzlí hřejivou atmosféru, pocit příjemného uklidnění a harmonie.



Moderní design dřevo miluje

Dřevěné dveře se hodí do každého interiéru bez omezení. Své místo mají již tradičně v rustikálně zařízených interiérech, v domácnostech „nevyléčitelných“ klasiků, ale i v interiérech, které podléhají nejnovějším módním trendům. Vždyť současný design by nejraději viděl dřevo i na těch nejméně pravděpodobných místech – dřevěné může být například i umyvadlo v koupelně. Interiérové dveře jsou proti tomu skutečně umírněnou designovkou, která ale stojí za to.



Dřevěné dveře jsou navíc mimořádně praktické. Ačkoliv počáteční investice může v počátcích vyvolávat rozpaky – přeci jen lze pořídit i levnější dveře, každý brzy zjistí, že se vyplatí. Dřevěné dveře stárnou do krásy. Vrásky jim přidávají na eleganci. Když se nám jejich vzhled omrzí, což ale není až tak pravděpodobné, protože dřevo skutečně nestárne, není problém jejich povrchovou úpravu změnit.

Dřevěné dveře jsou zdravé


Pokud zařizujete interiér, který budou obývat malé děti, alergici nebo lidé, kteří dbají na maximální zdraví interiéru, jsou dřevěné dveře vaší jedničkou. Na rozdíl od jiných dveří se z nich za jejich „života“ neuvolňují škodlivé látky, a tak jsou zcela zdravotně nezávadné.



Dubové dveře je husté a tvrdé


Ale teď již přímo k samotnému dřevu. Jaké dveře nabízíme? Na výběr máte skutečně z nepřeberné škály dřevin. Začneme u nekorunovaného krále – u dubu. Proč je právě dub tím pravým do interiéru? Dubové dveře jsou pevné, houževnaté, vynikají vysokou životností, hustotou a tvrdostí. Dubové dveře rovněž odolávají vlhkostním změnám v interiéru. V naší nabídce najdete dubové dveře se suky i bez suků. K dubu se krásně hodí rustikální kliky ke dveřím.



Smrkové dřevo je méně sukovité

Klasikou v našich domovech je smrk, snad i kvůli té jeho krásné vůni. Ač je smetanově bílý až lehounce nahnědlý smrk známý jako zástupce měkkých dřevin, vyniká podobnými kvalitami jako dub. Je to dřevo houževnaté, pevné a odolné. Je zpravidla méně sukovité, což může hrát důležitou roli, pokud právě takové dřeviny preferujete. Smrkové dřevo je trvanlivé, nesesychá a dá se dokonale opracovat – i proto se těší takové oblibě. I přesto, že bylo řečeno, že je smrkové dřevo méně sukovité, můžete si u nás vybrat variantu se suky a bez suků.

Ze smrku Vám můžeme vyrobit dnes velice oblíbené bílé dveře, které můžete mít jak v hladké nebo kartáčované finální úpravě.

Borovice vyniká vyšším obsahem pryskyřice, i proto krásně voní


Stálicí díky své odolnosti je při výrobě dveří i borovice. Dřevo borovice je rovněž dřevo měkké, pevné a pružné. Na rozdíl od smrku obsahuje ale vyšší podíl pryskyřice, i proto je jednou z dřevin, která je charakteristická svoji nezaměnitelnou vůní. Vyniká výraznou kresbou, střídá se bělejší bělová část s oranžovým až narezavělým jádrem. Opracovává se hůře než smrk, hůře přijímá nátěr a hůře se lepí.

Vzorník našich dřevin

Pro modřín je typické až červenohnědé zbarvení


Tvrdší než dřevo smrkové a borové je dřevo modřínu. Je rovněž tmavší. Dále tmavne na vzduchu a po napuštění. Charakteristické pro modřín je až červenohnědé zbarvení a hustší síť letokruhů. Modřínové dřevo je svými vlastnostmi srovnatelné s exotickými dřevinami, například i svojí trvanlivostí ve vodě a vlhkosti. V minulosti byl užíván i na vodní stavby. Cenově jsou však modřínové dveře dostupnější než dveře z exotických dřevin.

Olšové dřevo může připomínat dřevo mahagonové

Žlutobílé, narůžovělé až šedooranžové dřevo olše vás nadchne, pokud hledáte stejnoměrný dřevěný vzhled bez výrazných letokruhů. Šikovně namořené olšové dřevo může připomínat svým vzhledem dřevo mahagonové. Olšové dřevo je rovněž oblíbené řezbáři díky snadnému opracování.

Buk vyniká jemnou a nenápadnou strukturou


Pomalu se přesouváme k tvrdým dřevinám. Tvrdým, málo pružným a pevným dřevem vyniká světle smetanový až tmavě hnědý buk. Bukové dřevo vyniká nenápadnou méně výraznou strukturou, i proto je pro užití v interiéru univerzální. Velmi dobře se opracovává, lepí a moří.

Javor patří mezi naše nejsvětlejší dřeviny


Sněhurkou mezi dřevinami je javor. Patří mezi nejsvětlejší z našich dřevin, jen malé hnědé skvrnky se mohou objevovat okolo dřeně či suků. Jádro ale příliš barevně odlišeno není. Javorové dřevo je tvrdé, srovnatelné svojí tvrdostí s dubem, dobře opracovatelné, dobře se moří i lepí. Protože jeho světlá barva vytváří efektní kontrasty, je velice oblíbený v nábytkářství. Dveře z javoru se stanou sněhobílou perlou v každém interiéru.

Samozřejmostí je i zakázková výroba dveří a stěn z jakékoli námi nabízené dřeviny. Naše dveře z masivu můžete použit i do stavebního pouzdra nebo posuvné na stěnu. Naší vychytávku jsou celomasivní dveře do skryté zárubně Battente nebo do bezobložkového pouzdra řady Syntesis Line od Eclisse.

Naše dveře z masivu můžete doplnit jak moderní klikou na dveře, tak i rustikálním dveřním kováním. Klika je náhrdelník dveří a zaslouží si stejnou pozornost!

!!! Pro Architekty nabízíme velice zajímavé podmínky spolupráce v oblasti dveřních výplní a posuvných systémů !!!

Tip:
Přijďte se podívat do našeho showroomu na Praze 4, kde si můžete širokou nabídku celomasivních dveří prohlédnout a osahat. Máme vystaveny všechny dřeviny včetně zárubní.


0 komentářů
přidat komentář