Krása monolitických stropů

Vložil
Tisková zpráva
12.07.2016 07:15
Hladká elegance, nadčasovost, čistota. Malý výčet ekvivalentů, které Vám vytanou na mysli při pohledu na striktně monolitický strop. Dobrá akustika, protipožární vlastnosti a funkčnost musí logicky následovat.

Svobodné projektování

Stropní podhledy s monolitickým charakterem Vám nabízí možnost navrhnout stropy bez viditelných a rušivých spojů. Souvislý a elegantní povrch dokáže hrát klíčovou roli při vyjádření identity prostoru, zároveň Vám dopřeje úplnou svobodu při projektování. Od stropů standardních rovných, až po vlnité či zakřivené. Od bílých povrchů k barevným.

Další výhodou monolitických stropních podhledů je jejich univerzální použití. Nadčasovost a flexibilitu využijete jak při stavbách nových moderních objektů, tak při restaurování historických budov. Své uplatnění najdou v kancelářích, atriích, úřadech nebo sakrálních budovách. Použít se dají jako klasický podhledový strop beze spojů nebo jako zavěšené stropní absorbéry (ostrůvky). Samozřejmostí je estetická integrace osvětlovacích systémů, klimatizace, větrání či kontrolních otvorů.

Podívejme se společně na dva příklady použití bezespárových stropů, realizovaných za pomocí ROCKFON System Mono® Acoustic. Na použití v moderním pojetí a historických souvislostech.

Astrup Fearnley Museet – muzeum současnosti

Astrup Fearnley Museet


Muzeum současného umění Astrup Fearnley Museet bylo navrženo ateliérem Renzo Piano Building Workshop se sídlem v Janově. Tento komplex je tvořen muzeem, kancelářskými budovami, parkem, pláží a přístavní promenádou. Nad budovami obloženými osikovým dřevem vidíte společnou prosklenou střechu s přesahy, která je inspirována plachtami lodí, kotvících v místním přístavu.

Při vytváření galerií uměleckých děl v muzeu si tým návrhářů přál vytvořit monolitický strop se stejnou geometrií jako střecha. „Chtěli jsme strop, který by byl neutrální, ale současně robustní - neutrální proto, aby nezastiňoval vystavená díla a robustní proto, aby reflektoval jedinečnost střechy.” Strop musel současně splnit i dlouhý výčet akustických a technických požadavků. „Kvalita stropního systému Mono Acoustic nám umožnila splnit jak technické, tak i architektonické nároky. Podíváte-li se nahoru, uvidíte dřevěné trámy. Strop se pak mezi nimi rozpíná v prostoru se stejným dvojitým zakřivením, jaký můžeme vidět u střechy.”

Comédie-Française – dokonalé divadlo

Comedie Francaise


Comédie-Française je jedno z pěti divadel ve Francii, které má status Národního divadla a je domovem francouzské národní divadelní společnosti.
Královským klenotem je pak Salle Richelieu, auditorium v italském stylu, které je považováno za jedno z nejdokonalejších na světě. V roce 2013 byla provedena modernizace a renovace dómu, který je přímo nad Salle Richelieu, a které ukrývalo veškeré vybavení HVAC (vytápění, větrání, klimatizace).

Architekti navrhli přeskupit systémy HVAC, čímž se dóm změnil na užitný prostor. „Přeskupením techniky jsme získali téměř polovinu plochy dómu pro naše účely. Navíc se odhalila krásná konstrukce z tepaného železa, kterou jsme prostě museli zanechat,” vysvětluje Stéphane Delaby, architekt z B&A Studio of Architecture. „Abychom sboru Comédie-Française umožnili využívat nově získané prostory co nejlépe, byl v prostoru dómu mezi kovovou konstrukcí nainstalován  monolitický strop ROCKFON. Dóm je tak nyní nádherným a současně funkčním prostorem, který je kompletně akusticky izolován od divadla pod ním.”

Více informací na www.rockfon.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články