U Hevlína má vzniknout na šesti hektarech outletové centrum

Vložil
ČTK
07.07.2016 13:55

Hevlín (Znojemsko) - U Hevlína na Znojemsku by v budoucnu mohl vzniknout na více než šesti hektarech areál s outletovým centrem, hotelem a zábavním centrem. Investor Nezar Abbas z Podolí u Brna jej chce postavit přímo u hranic s Rakouskem u bývalého hraničního přechodu směrem do Laa an der Thaya, vyplývá z oznámení na Informačním portálu EIA.


Momentálně je na většině pozemků plánovaných k zastavění zemědělská půda. Územní plán Hevlína, obce se 1400 obyvateli, plochu vymezuje pro občanskou vybavenost a povoluje malá a střední komerční zařízení. Samotné budovy mají stát na ploše 15.000 metrů čtverečních, parkovacích míst má vzniknout 500.

Podle plánů by se mohlo začít stavět za dva roky a otevírat v roce 2020. Jde však jen o odhad uvedený v dokumentaci pro posuzování vlivů na životní prostředí. Obvykle stavby začínají později.

Architekti navrhli budovy nejvýše třípodlažní. V areálu má vzniknout outletové centrum, tedy obchody s módou, kterých má být zhruba 50 průměrně na 145 metrech čtverečních. Dále zde má stát hotel se 60 pokoji a 80 lůžky, wellness centrum, herní centrum pro dospělé i pro děti, kino, restaurace a kavárny. "Předpokládá se, že sem bude denně přijíždět 1000 až 2000 lidí, o víkendu až 4000," píše se v dokumentu. Práci by tu mohlo najít až 250 lidí.

Nejbližší outletové centrum je nedaleko, na výrazně frekventovanějším dopravním tahu z Prahy do Vídně v Hatích u Znojma. Vzdálenost mezi dvěma centry by byla necelých 40 kilometrů. Znojmo je jediným větším městem v okolí do 40 kilometrů. Za hranicemi u Hevlína leží rakouské Laa se 6000 obyvateli.
0 komentářů
přidat komentář

Související články